3quest: Bouke Scheltinga

Finish Bouke Challenge Almere
Finish Bouke Challenge Almere

Het triatlonvirus had bij mij een lange incubatietijd

1. Je hebt dit jaar voor het eerst een halve triatlon gedaan. Wat vond je er van en is het voor herhaling vatbaar?
[dropcap]E[/dropcap]ind augustus deed ik inderdaad mijn eerste halve triathlon. Hoewel het een echte swim-bike-die voor me was, heb ik echt kunnen genieten door het vele publiek en misschien toch ook een beetje het afzien. Drie weken later stond ik aan de start in Almere en de race ging precies zoals gehoopt. Dat geeft echt een adrenalinekick, heel gaaf. Volgend jaar ga ik minimaal weer één halve doen. Mijn focus (voor zover ik daarvan kan spreken) blijft wel op de OD.

2. Je bent nog niet zo lang van voetbal naar triatlon overgestapt, hoe komt het dat je broers je uiteindelijk toch hebben aangestoken met het triathlon virus?
[dropcap]V[/dropcap]oorafgaand aan de ‘kwart’ van Gendt had ik tegen Cornelis, Evert en Diederik gezegd: “Als jullie 1, 2 en 3 eindigen, doe ik het jaar daarop mee.” Een jaar later hees ik me in het neopreen en stond ik aan de start. Ik vermoed dat het triatlonvirus een lange incubatietijd bij mij heeft gehad, want ik bleef daarna nog gewoon lekker voetballen. Toen ik ging studeren moest ik mijn vriendenteam verlaten. Ik kwam al gauw bij de leukste triathlon vereniging van Nederland terecht: Drienerlose Studenten Triathlon Vereniging Aloha. Vanaf dat moment had ik de smaak echt te pakken.

12027613_1179411915419898_736123430011203376_n

3. Je bent met je team gepromoveerd naar de 1e divisie, wat zijn je doelen voor volgend jaar?
[dropcap]A[/dropcap]fgelopen seizoen met het promoveren met Aloha was echt mooi. We zijn met het team ook gemotiveerd om er volgend jaar weer een sterk seizoen van te maken. Dit is wel afhankelijk van het transfer seizoen. Het is helaas niet ongebruikelijk dat snelle atleten overstappen naar TC Twente. Toch denk ik dat onafhankelijk van de transfers het linkerrijtje binnen de 1eDivisie haalbaar is.

De Scheltinga broers
De Scheltinga broers

Aan wie worden de volgende vragen opgestuurd in de 3quest?

Ik wil graag 3 vragen stellen aan mijn broer Cornelis Scheltinga

1. Je stond op de startlijst van de halve Challenge Almere-Amsterdam. Uiteindelijk kon je niet meedoen omdat je toch in de eredivisie moest optreden. Ben jij nog een keer van plan langere afstanden te doen of blijf je het kort werk trouw?

2. Met relatief weinig training kun jij meedraaien in de eredivisie. Is het ergens niet frustrerend voor je dat je weet dat er veel meer in zit wanneer je meer traint?

3. Wat vond je van onze antwoorden in de “5 broers, 8 vragen” rubriek? En wanneer ga je zelf dat lijstje een keer invullen?

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.