Dirk Wijnalda 7e IM Barcelona na 2e marathontijd.

Dirk Wijnalda
Dirk Wijnalda

Het was  zoeken in de tussenstanden naar Dirk Wijnalda in het begin van  Ironman Barcelona. Zoals we van hem gewend zijn, was het geen zwemtijd in de top 10. Als 30e Pro beëindigde de Hellas atleet het zwemonderdeel.

Normaal in zwaar bezette wedstrijden, laten we het zo maar omschrijven. De opgelopen averij bedroeg op dat moment een minuut of negen.

Tijdens het begin van het fietsen liep dat op naar ongeveer 13 minuten ten opzichte van de leider, echter heel veel meer werd het niet gedurende de fietsproef, een “Dirk Wijnalda-style 180 kilometer op de fiets.  Dirk realiseerde  de 6e fietstijd! (hoe knap voor een veertiger) 17 minuten na de leider en  opportunist Andreas Niedrig wisselde Dirk van het fietsen naar het lopen.

Als 22e begon Dirk Wijnalda aan de marathonFinish Dirk Wijnalda

Finish Dirk Wijnalda

en het grote oprapen begon. Met een fantastische tweede marathontijd van 2.48.37 verraste de atleet uit Bunnik menigeen en finishte tenslotte op een 7e plaats in 8.14.51.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.