Rachel en Richard genieten samen in Cozumel

Rachel Klamer Cozumel

Het stond blijkbaar in de sterren geschreven want na een ontspannen week met veel tweets over gezamenlijke trainingsritjes en andere leuke dingen in Cozumel konden Rachel Klamer en Richard Murray zondag allebei genieten van een nagenoeg perfecte wedstrijd. Het Nederlands-Zuid-Afrikaanse koppel mocht na afloop van de wereldbekerwedstrijd samen op het podium.

Klamer pakte een schitterende tweede plaats en bevestigde daarmee haar sterke vormcurve van de laatste maanden na al eerder een knalprestatie in Chicago. Rachel leek zelfs op weg naar de zege toen ze als eerste van de kopgroep een gevecht aanging met de Amerikaanse Lindsey Jerdonek. Die moest al snel lossen zodat we een Nederlandse triatlete aan kop kregen van een wereldbeker! Helaas duurde de wedstrijd net iets te lang en in de slotfase van het lopen kwam een supersnel lopende Ai Ueda nog terug. De Japanse kwam met de achtervolgende groep van de fiets maar liep het gat met Klamer dicht en won met uiteindelijk slechts 7 seconden voorsprong.

Haar vriend Richard Murray won bij de mannen. Bij de mannen bleven de verschillen zeer beperkt in het zwemmen. Daardoor kregen we meteen na de wissel een immens grote kopgroep waaruit niemand echt wegraakte. En dus kwam het aan op het lopen. Daarin stond er geen maat op Richard Murray die naar de overwinning snelde. Daarachter kregen we een spannende spurt met een achttal atleten, waaronder de Belg Jelle Geens. Die werd knap vijfde, op vier seconden van de zilveren Kyle Jones. Het verschil met Murray bedroeg slechts 15 seconden. Er stonden geen Nederlandse mannen aan de start.

Cozumel Vrouwen 2015

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.