Napraten met Yvonne

10 x sub 9 uur
10 x sub 9 uur

Vandaag toch nog maar even napraten met Yvonne

Haar 10e LD race onder de 9 uur werkte ze gisteren af in Barcelona, waar ze opnieuw een overwinning mocht vieren en de absolute recordhoudster in de wereld is.

Wat betekent dit record voor je?

Ik had aan het begin van het jaar dit record al in mijn hoofd, na Challenge Roth wist ik dan zeker dat ik er alles aan ging doen om dit dit jaar te bereiken. Ik ben gewoon mega trots. Er zijn voldoende atleten die in onze sport komen, een paar wedstrijden winnen, mega goed zijn en dan net zo snel weer van het venster verdwijnen. Ik zet in op een langdurige carrière en laat zien dat met mijn resultaten  ook lang op het hoogste niveau mee kunt draaien.

Was het meelopen met Blokhin ook vanuit tactisch opzicht m.b.t.  kapotlopen en zo de kansen voor Per vergroten?

Haha…. Ja op het punt dat de 1e man me inhaalde, heb ik me gelijk achter hem verstopt en ben gewoon meegerend. We liepen 4.00- 4.15 per kilometer, een tempo dat ik in training vaak met mijn vriend loop. Ik weet dat ik dat lang vol kan houden en zag hier mijn kans om punt 1 lekker uit de wind te rennen en punt 2 had ik gehoopt dat het hem zou irriteren. Ik weet het klinkt gemeen, maar als je als man niet gewend bent met een meisje te trainen, kunnen veel mannen hier echt niet tegen. Mijn vriendje Per liep op de 2e plaats en dacht hem zo te helpen. We hopen nog steeds heel binnenkort een Ironman samen te winnen, als ik hem daar een beetje bij kan helpen, dan doe ik dat natuurlijk graag 🙂

Yvonne en Kaisa Lehtonen
Yvonne en Kaisa Lehtonen

Die Finse bleef heel lang bij je, ben je nog ongerust geweest over haar stugge bijblijven?

Ik wist dat ze een heel sterke loopster is en had dus wel een beetje mijn twijfel, ik heb haar ook eerst maar een beetje weg laten lopen. Ik liep de 1e 8 km. 4.00 “ min. per kilometer, als zij dan nog sneller wil lopen, moet zij dat weten. Ik weet met al mijn ervaring dat dit niet gaat en wist dat ik haar weer terug zou zien, dat was dan bij km. 12 ook zo.

Ik heb bij kilometer 22 versneld, ik schatte in dat dit moment de afstand komt die ze nog nooit in een wedstrijd gelopen heeft;  ze komt van de Olympische en is ook erg goed op de IM 70.3.

Tuurlijk was dit niet zo makkelijk, moest echt wel even gas geven, de afstand varieerde de hele tijd een beetje, de laatste 5 km. ben ik echter gevlogen en het gat nog naar 2 min. vergroot. Dit was een duidelijk voorbeeld van degene met de meeste ervaring wint 🙂

Winst IM Barcelona, 10x onder 9 uur.
Winst IM Barcelona, 10x onder 9 uur.

Met wat voor gevoel ga je zaterdag Hawaii volgen?

Pppffff, moeilijke vraag, ergens met een opluchting dat ik de juiste beslissing heb genomen en een vreugde dat ik na dit mega seizoen mijn lichaam deze harde wedstrijd op het eiland niet aan doe 🙂 Tuurlijk hoor ik er eigenlijk gewoon bij te zijn, maar het voelt goed dat ik een jaartje oversla en ik ben nu al gemotiveerd voor volgend jaar. Ik ga zeker aan al mijn collega’s denken en zal met ze mee lijden 🙂 Ik ken de wedstrijd en het eiland zo goed, weet de lastige punten en ga het met spanning volgen.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.