T4T op Hawaii: tactisch brein Mark Oude Bennink

Finish Mark Oude Bennink IM Lanzarote
Finish Mark Oude Bennink IM Lanzarote

Binnen Team4Talent is het tactische brein Mark Oude Bennink. Voor de belangrijke wedstrijden van Bas bepalen ze samen de te volgen tactiek.

Een kijkje in de keuken, zonder het masterplan voor zaterdag uit de doeken te doen (de concurrentie leest tenslotte mee op trikipedia.nl)

We hebben voor de wedstrijd een paar keer contact over hoe de voorbereiding verloopt en of er van zijn kant nog dingen zijn om rekening te houden. Dan kijk ik naar de concurrentie en hoe de wedstrijd zou verlopen als Bas niet mee zou doen. Dat deed ik eerst door uitslagen te verzamelen en in te schatten wat voor type atleten er meedoen. Extraverte types zijn makkelijker te voorspellen.

De laatste tijd is er een australische journalist die een uitgebreide database bijhoudt met uitslagen en voorspellingen. Dat maakt het nog wat makkelijker. Van alle informatie probeer ik een zo simpel mogelijk plan te maken met eventueel een plan b.

53/13
53/13

In de praktijk loopt het vaak nog net weer anders en uiteindelijk heb je geen invloed van de zijkant maar het overkomt je minder als je erover nagedacht hebt.

Een wedstrijd van de zijlijn beleven heb ik geen moeite mee. Ik train en leef toe naar mijn eigen wedstrijden en vind het mooi om wedstrijden van de andere kant mee te maken. Dan heb je een completer en realistischer beeld van de wedstrijd dan als atleet. Daar kan ik in mijn eigen races mijn voordeel weer mee doen.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.