TBT; Hawaii 1993

In aanloop naar de World Championship Hawaii 2015 even terug in de tijd. Hawaii 1993.

Het jaar dat ondergetekende op Hawaii was. Vier weken verlof. Eerst met het Nederlandse team naar het WK Run Bike Run (zo heette dat toen nog) om vervolgens met Katinka Wiltenburg en Roel Donker door te reizen naar Hawaii. Jan van Soest uit Stellendam was daar al.

Hawaii 1993
Hawaii 1993

Dallas leverde een tweede plaats op voor Irma Heeren en de verwachtingen richting Hawaii waren hoog gespannen wat betreft Ben van Zelst en Katinka Wiltenburg bij de Pro’s.

byWhiteyAnson-701x421

Mark Allen kwam weer eens winnen (5e zege op Hawaii) voor de Fin Pauli Kiuru en de Duitser Wolfgang Dittrich.  Bij de vrouwen Paula Newby-Fraser (6e winst) , voor Erin Baker en Susan Latshaw.

Ben van Zelst kwam uit op een 11e plaats ( 8.35.23), Katinka Wiltenburg op een 10 stek (9.38.39), voor beiden een ietwat teleurstellend resultaat.

Jan Louisse werd tweede Nederlander (9.31.30), Jan van Soest 4e (10.01.46) en Frans van Heteren 5e landgenoot (10.02.45).  Met name de futuristische fiets van Frans baarde destijds opzien op Hawaii.

Spencer Smith
Spencer Smith

Hetgeen mij het meest is bijgebleven van deze trip, naast geweldige triathlonsport,  zijn de onvergetelijke ritjes op de motor met fotograaf Roel Donker achter op. Tijdens de wedstrijd konden we over het parcours rijden en haalde Roel stunten uit om de meest mooie plaatjes te schieten. Het immer verplaatsen van zijn aanzienlijke gewicht door Roel achter op de motor zorgde voor de nodige “stunten” onderweg. Ook de avonden met Spencer Smith (meegevlogen vanuit Dallas na WK duathlon en brons behaald) en zijn vader staan in het geheugen gegrift.

Het mooie van tijdig op Hawaii te zijn, is de kans om , naast triathlon, te kunnen genieten van de geweldige omgeving en de verschillende klimaten op 1 eiland. Nog zo’n bijzonderheid was de plotse “inflatie” twee weken voor de Ironmanrace. Een unieke ervaring in de “triathlonhemel”.

Nog maar een paar dagen tot Ironman Hawaii 2015, ik wens alle (Nederlandse deelnemers) , maar Boom Boom Bas Diederen in het bijzonder, een speciale race toe.

Het wordt toch weer eens tijd om op Hawaii de Ironman mee te beleven, wellicht 2016?

Finish Kona
Finish Kona

Er zijn nog wensen te vervullen………………………….

 

Uitslag Hawaii 1993; http://www.tri226.de/ergebnislisten/hawaii/im-hawaii1993.pdf

Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.