Hawaii Live: Chris in goeie doen, Bas op karakter

NIEUWE UPDATE: Sterk werk van Chris Brands

Chris Brands

Het was even wachten maar aan de Hot Corner bij Palani Road zagen we Bas Diederen als één van de laatste pro’s binnenkomen. Boom Boom Bas, zoals hij alweer door speaker Paul Kaye werd binnengehaald, gaf geen goeie indruk, al wandelend in de wisselzone. Maar Bas ging door, op karakter. Hij gaf ons bij het begin van de marathon de indruk enorm gefocust te zijn. We kwamen nog een deel van zijn entourage tegen, maar ook zij wisten niet wat er aan de hand is vandaag met Boom Boom Bas. Hij is overigens niet de enige die vandaag klappen krijgt…

Bas Diederen start lopen

Bij de age groupers verwachten we veel van Chris Brands. De “Ouwe Krijger”, zoals Wim hem graag noemt, is aan een bijzonder sterke wedstrijd bezig en heeft uitzicht op een podiumplaats in zijn age group. Bij de passage gaf hij een dikke duim omhoog. Het zit goed bij Chris! Ook Carlo Van Lienden zag er goed uit.

UPDATE: AGE GROUPERS ZWEMMEN

Maria Oorsprong Alta T1

Wij waren net op tijd terug bij de wisselzone om eerst een ontspannen Roos Tji op de fiets te zien springen na 1u13’47. Niet zo ver achter haar volgde Maria Oorsprong-Alta, in haar opvallende outfit van de Netherlands Royal Air Force. Zij had 1u18’09 nodig voor het zwemonderdeel.

Roos Tji T1

Pleuni Hooijman fietst op dit moment in achtste positie bij de F25. Bij de mannen is Chris Brands sterk bezig. Hij fietst in derde positie bij de M45. Peter-Johan Dillo volgt op 5 minuten van Chris.

UPDATE: ZWEMMEN PRO

Bas Diederen bike mount

Onze eerste update vanuit Kona: zoals verwacht heeft Jan Frodeno de debatten geopend met een sterk zwemnummer. Bas Diederen nestelde zich in de grote groep met een aantal andere favorieten zoals Frederik Van Lierde en Sebastian Kienle. Wij zagen Diederen op iets meer dan anderhalve minuut van Frodeno op de fiets stappen. Bas zag er goed uit, had een goede wissel en gaf ons de indruk dat voorlopig het zwemmen al helemaal volgens plan verliep.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.