Stilte voor de storm

Hawaii start

Het eerste kippenvelmoment is achter de rug. Het is 6u25. Op een volgepakte Alii Drive het Amerikaanse volkslied horen, het kanon wordt afgeschoten en de profs beginnen aan hun zwemonderdeel. Onderweg naar de start voelden we de wedstrijdspanning. Waar de vorige dagen onderweg van Alii Drive naar de finish area een gezellige drukte heerste, zagen we nu grote groepen mensen vooral in stilte richting start wandelen.

Het is bijna echt de stilte voor de storm… ook wat de wind betreft. Terwijl de zon begon op te komen, was er voorlopig geen zuchtje wind te bespeuren. Ook op vrijdag tijdens de bike check-in was het extreem warm en was er van de beruchte wind geen spoor. Een groot deel van onze landgenoten zal je niet horen klagen.

Momenteel loopt de wedstrijd voor Bas Diederen volgens plan. Hij zwemt in de grote groep met de andere favorieten, achter het koptrio met Frodeno, samen met Kienle… precies de plaats die hij moest innemen.

Wij houden het in de gaten na de eerste wissel en proberen ook wat foto’s van de Belgen te schieten, maar ze uploaden wordt een uitdaging. Iedereen wil hier zo snel mogelijk online namelijk… We doen ons best!

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.