Gordon Ramsay, hardgekookte marathon – Wim’s Tri Journaal 8

Gordon Ramsay bij de bike check-in (foto: Nils Nilsen for Ironman)
Gordon Ramsay bij de bike check-in (foto: Nils Nilsen for Ironman)

MAANDAG – Met James Burke en Christine Nichols hebben we de eerste Iron(wo)men van het nieuwe seizoen al weer te pakken. Daags na de mythische race in Kona, gaat het circus gewoon door met de Ironman van Louisville. Voorheen op een andere datum en met pro’s, nu wat merkwaardig in hetzelfde oktoberweekeinde en louter voor agegroupers. Beste (en enige) Nederlander….Ivar Vial op een keurige 400ste plaats. Louisville, Kentucky: Mariska Kramer bewaart er ongetwijfeld schitterende herinneringen aan.

Nog maar eens naar Kona. Terwijl Gordon op Facebook een dringend beroep deed op beste Nederlander Carlo van Lienden om zo gauw mogelijk terug te komen naar Nederland en RTL Late Night weer sturing te geven, haalde die andere Gordon (Ramsey) dit keer de finish niet. De Britse mopperkok bezweek onder de hitte op de marathon. Maar hij was natuurlijk niet alleen. En Bas ook niet. McKenzie, Schildknecht, Aernouts, Vanhoenacker, Kahlefeldt, Brown, Bozzone en ook Carfrae, Cave, Swallow, Hauschildt, Goos en Deckers: zij allen haalden de finish niet.

Remke Den Bremer
Remke Den Bremer

En we weten dat opgeven in het geval van Hawaii eigenlijk in niemands woordenboek staat. Jammer dat van de Nederlanders ook Remke den Bremer in haar tweede poging niet de magische woorden van Mike Reilly mocht ontvangen. Maar erbij zijn is al een belevenis op zich natuurlijk. Hier lees je nog eens wat er misliep voor Remke.

Ook jammer dat Carlo net naast het podium stond. Op Hawaii mag de top vijf naar voren komen bij het “Banquet of Champions”. Daar bleef hij in de sterk bezette M35-groep zes minuutjes van verwijderd. Wie daar onder meer wel stonden? Jurgen Zäck en Richard Hobson. Golden oldies, nu uitkomend bij de mannen 50. En zo bieden de lange lijsten met uitslagen nog veel meer leuke aanknopingspunten. Ik kom er de winter wel mee door 😉

Niek Heldoorn roept naar papa Frank (foto: Inge Huitema)
Niek Heldoorn roept naar papa Frank (foto: Inge Huitema)

Het was dan wel een pittige editie, toch weten 27 atleten onder de magische 9 uurs-grens te komen, inclusief Daniela Ryf dus, die Zwitserland een opvolgster voor Natascha Badmann bezorgt. Over opvolgers gesproken. Ik hoorde onlangs iemand zeggen dat de opvolger van Frank Heldoorn (in 1999 onze laatste man in de top 10 op Hawaii)… ene Niek Heldoorn zal worden…

Een korte aflevering dit keer, want kennelijk begint Triathlon Organisatie Oud Gastel vanavond met een bestuursvergadering aan de voorbereiding voor de evenementen in 2016. Pffff, het seizoen houdt nooit meer op zo.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.