Heb jij al ja gezegd tegen de actie Wouter naar Hawaii? – Wim’s TriJournaal 10

Rachel en Wouter Duinisveld en Guido Vroemen
Rachel en Wouter Duinisveld en Guido Vroemen

WOENSDAG – Het is deze week donorweek. En dan mag Wouter Duinisveld in deze WTJ niet ontbreken. Zijn filmpje bij KRO De Wandeling duikt weer op, de interviews die hij gaf bij onder meer Pauw en Witteman en natuurlijk zijn boek De Hartslag van een Ander. Triatleten hoef je de vraag ‘Ben jij al donor’ misschien niet meer te stellen, maar we doen het toch. In ons land zijn 5,8 miljoen mensen geregistreerd in het donorregister. Goed nieuws, maar er zijn mee orgaandonoren nodig. Weet Wouter, weet ook u. Dus zeg Ja.

Wij zeggen trouwens ook ‘Ja’ tegen de Ironman Hawaii op de vraag of het van publicitaire waarde is om Wouter volgend jaar uit te laten komen op de ultieme wedstrijd. ‘Wat zou het geweldig zijn om hier volgend jaar te staan!’ laat de Team4Talent-ambassadeur op zijn Facebook weten. Eigenlijk moet de vraag zijn: wat zouden wij het geweldig vinden om Wouter volgend jaar aan de start te zien staan!

Derek Fitzgerald IM Hawaii

Bovendien kan Wouter een nieuwe besttijd neerzetten. In de afgelopen editie prezen de Amerikanen – altijd ‘culture of heroes’ hoog in het vaandel – hun landgenoot Derek Fitzgerald. Hij kwam zaterdagavond ook met een donorhart over de finish. Tegenover zijn eindtrijd van 16.36.15 spreken de finishtijden van Wouter in Frankfurt 2014  en Maastricht 2015 net iets meer tot de verbeelding. Natuurlijk: Maastricht is Kona niet, weet ook Bas Diederen. Wij gunnen het Wouter alvast volgend jaar de hitte van Energy Lab zelf te ervaren. Aloha Wouter!

Finish Wouter IM Maastricht 2015
Finish Wouter IM Maastricht 2015

En als ik daar 5,8 miljoen mensen voor over de streep moet trekken, gaat me dat voor 8 oktober 2016 gaat lukken.

 

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.