3Quest: Cornelis Scheltinga

Wat als ik nou eens had getraind

 

Tirmates
Trimates 

 

1. Je stond op de startlijst van de halve Challenge Almere-Amsterdam. Uiteindelijk kon je niet meedoen omdat je toch in de eredivisie moest optreden. Ben jij nog een keer van plan langere afstanden te doen of blijf je het kort werk trouw?

Waarschijnlijk blijf ik het korte werk altijd trouw. Ik kan echt genieten van een harde stayer wedstrijd in de Lotto Eredivisie. De snelheid, tactieken, en het teamgevoel bij het gezelligste team van Nederland (Trimates) vind ik zo gaaf!

Volgend jaar wil ik echter graag een keer van het langere werk proeven met een debuut op de halve afstand. Waar weet ik nog niet: dat kan het NK zijn, die mooie wedstrijd in Almere of een 70.3 in het buitenland. Even kijk hoe het in de planning allemaal samenkomt.

2. Met relatief weinig training kun jij meedraaien in de eredivisie. Is het ergens niet frustrerend voor je dat je weet dat er veel meer in zit wanneer je meer traint?

11999764_1644691882410376_589720612473540523_o

Ja en nee. Enerzijds ben ik blij dat ik met een paar uur trainen per week aardig mee komen en dus er nog van alles naast kan doen, maar anderzijds blijf je je na elke wedstrijd afvragen: “Wat als ik nou eens had getraind”?
Afgelopen seizoen ben ik er wel achter gekomen dat ik wel wát moet blijven doen. Na twee seizoenen van heel weinig trainen is de basis van de jaren ervoor weg. Dat heb ik dit seizoen wel geweten!

Ik hoop deze winter weer richting de 10u trainen per week te gaan. Lukt me dat, dan kan ik volgend jaar weer wat beter meedraaien!

3. Wat vond je van onze antwoorden in de “5 broers, 8 vragen” rubriek? En wanneer ga je zelf dat lijstje een keer invullen?

Haha, ze moesten mij daar flink hebben! Zonder dollen, ik vond het leuk om te lezen en het voelt als een soort trots. Het is echt heel gaaf om 3 broers te hebben die ook zo fanatiek triathlon doen. Ik wil zeker nog een keer met z’n 4en tegen (of met) elkaar racen. Dat is er nog nooit van gekomen. Misschien moeten we ooit eens afspreken dat we ons allemaal in het zelfde seizoen proberen te kwalificeren voor Hawai!

Bij mijn debuut op mijn eerste halve zal ik deze lijst eens invullen. Even kijken wie ik goed te grazen kan nemen. Het blijven broers he?! 

Terrence Olaria
Terrence Olaria IM Maastricht
De volgende vragen wil ik graag stellen aan : Terrence -Bigman- Olaria.
1. Afgelopen jaar heb je in Maastricht je eerste hele gedaan. Hoe beviel dat? Vind je dat mooier dan het korte werk?
2. In het zwembad  kun je (bijna) iedere triatleet in Nederland hebben. Toch komt dit er in het buitenwater er niet helemaal uit. Wat is bij jou daarin voor jou het grote verschil?
3. Je hebt sinds kort een prachtige, gezonde dochter. Heb je al enig idee hoe je dat met je wedstrijden volgend jaar gaat combineren?

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.