De scoringsdrift van een parajournalist – Wim’s Tri Journaal 11

 

DONDERDAG – Vergeet de laatste alinea’s van het vorige WTJ (zo korten wij inmiddels dit dagelijks journaal af, vakjargon zeg maar), maar onthoudt vooral de eerste. Die gingen over het belang van de Donorweek en de geweldige ambassadeur Wouter Duinisveld, die wij in ons midden hebben. In het tweede gedeelte was mijn scoringsdrift iets te hoog, maar ja dat krijg je met zo’n ingeslapen Oranje elftal hè.

In dat gedeelte gaf ik een opsomming van de kandidaten voor de titels sportman, sportvrouw enzovoorts. En dat was te voorbarig. Mijn nederige excuses daarvoor. Het was slechts een voorselectie voor de feitelijke nominaties. Genoemde atleten maken mogelijk best een kans, maar evengoed zijn er nog meer kandidaten of komen de lijsten er heel anders uit te zien. Ik zal het hier maar bekennen: het redigeren van alles wat op trikipedia.nl behoort niet tot mijn specialiteiten. Ik – parajournalist – ben dus afhankelijk van Ruud of Hans om kopij op de site te krijgen of aan te passen. Ik zal mijn gouden duo vragen dat lijstje nog even weg te halen. Maandag komt de enige juiste versie via de NTB-kanalen en dan pikken wij dat braaf op. Afgesproken?

Tot later order niet bekend gemaakt
Tot later order niet bekend gemaakt

Wat wel duidelijk is en ongecensureerd mag worden aangekondigd is het 10e NTB-congres op zaterdag 21 november in het Huis van de Sport te Nieuwegein. Komt allen zou ik zeggen. En ook de dat de bond vandaag weer goed overleg had met Rotterdam Topsport, gemeente Rotterdam en het organisatiebureau. Het gaat uiteraard over het WK paratriathlon op 23 juli 2016 en de Grand Final van de WTS in 2017. De datum daarvan is nog niet bekend, maar zal toch ergens eind september zijn, schat ik zo. Anders kun je geen finale spelen.

Triatleten zijn nauwelijks bekomen van het zware seizoen 2015 of er worden al weer plannen gemaakt voor volgend jaar. Bas Diederen zwom alweer tussen de dolfijnen om zo snel het echec van zaterdag te vergeten. Met het Team4Talent zullen ze binnenkort bij elkaar zitten om het wedstrijdseizoen voor 2016 door te spreken. Duidelijk is al wel dat Mark Oude Bennink zit te popelen om zich ook voor Kona te kwalificeren. Trouwens, ook Erik-Simon Strijk heeft een proflicentie voor het Ironman-circuit aangevraagd. Als dan ook Yvonne van Vlerken volgend jaar weer terugkeert, dan weten onze triatleten het topsportjaar 2016 in 1 klap te redden.

eriksimon

Behalve Alanya is het komend weekeinde voor ’s werelds beste duatleten ook bal in Adelaide. En, sportief als wij zijn, gunnen we zuiderbuur Rob Woestenborghs een afscheid in stijl. Rob, nog 1 keertje alles uit de kast en de titel komt jou toe. Namens ons landje mag Thomas Bruins proberen zo dicht mogelijk bij het podium te geraken. In zijn tweede vaderland kan Thomas altijd net dat beetje extra, wordt spannend.

Thomas Bruins
Thomas Bruins

Tot slot: we zijn er met trikipedia.nl immers ook voor onze Bovenwindse ABC-landen. Zondag is weer de Aruba-triathlon. Wat me verraste was dat ook zij al aan de 28e editie toe zijn. Renze Postma is de beste Arubaan momenteel en favoriet. En misschien hopt de Curaçaose wereldkampioene Marlies Kort ook wel even over van C naar A. Is toch voordeliger?

Renze Postma
Renze Postma

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.