En de fair play prijs gaat naar…

Kienle Raelert water delen Hawaii 2015
Foto: Trimag.de/Frank Wechsel

Voor de verloren gelopen voetbalhooligan, nee, Raelert is hier geen poging aan het doen om concurrent Kienle te verzuipen tijdens de marathon. Nee, dit is gewoon hét beeld van de Ironman Hawaii en het levende bewijs van de enorme sportiviteit en fair-play tussen de triatleten onderling. Sebastian Kienle heeft het moeilijk tijdens de marathon en zijn landgenoot Andreas Raelert merkt het op en kiepert nog wat extra water ter verkoeling over het sterke lijf van de toen nog regerende Ironman wereldkampioen. Even later zou Raelert doorstomen naar het podium en was Kienle al lang blij dat hij in de top-10 de finish haalde. Eerder op de dag bezorgde nieuwe wereldkampioen Jan Frodeno onze landgenoot Frederik Van Lierde nog een bidon drinken toen hij merkte dat Fre een bevoorrading gemist had. Eigenlijk zou elke sporttrainer, wat zeg ik, elke sportfan, deze Foto Van De Week moeten zien… hoe in een keiharde sportuitdaging een triatleet gewoon ook mens blijft…

Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.