De X-factor van de ruige triatleet – Wim’s Tri Journaal 15

Jarrich van Woersem- winnaar cross duathlon circuit
Jarrich van Woersem- winnaar cross duathlon circuit – Foto: Eric Triou

DINSDAG – De dagen mogen korter worden, wielrenners en hardlopers mogen dan het veld opzoeken voor de veldritten en crossen, voor tri- en duatleten is er nog genoeg werk aan de winkel. Sterker nog: de NTB heeft nog drie nationale titels te betwisten. In volgorde: eind oktober het NK run-bike-run op de weg in Assen, het NK wintertriathlon (laatste aflevering, snif) eveneens in de Drentse hoofdstad en dan een week later nog het NK crossduathlon in Valkenburg op de flanken van de Cauberg.

Cross duathlon Valkenburg
Cross duathlon Valkenburg

De crossduatleten moeten zich dus laten zien de komende weken. Dat kan aanstaande weekeinde al in Weert en Nijverdal. Daarmee begint overigens ook weer het nieuwe X-Athlon Schwalbe Cross Circuit 2015-2016. En laten nou net afgelopen weekend de prijzen van het vorige circuit uitgedeeld zijn. Het gebeurde allemaal in Veenendaal, waar de liefhebbers van net dat tikkie ruiger terrein bijeen waren voor eerst een mountainbike-clinic van de specialist bij uitstek Rob Barel en daarna de prijsuitreiking.

Het circuit met wedstrijden in Weert, Noordwijk, Etten-Leur, Norg, Vlaardingen, Kijkduin en Ameland is gewonnen door Jarrich van Woersem. Hij bleef Ferdinand Oldeman en Michael Krijnen voor. De Spanbroeker was wel meteen beste M40. Jos Broeren mocht zich later lauweren als beste M50 en met RTC-grootheden Leo Meeuwisse en Jan Stoop waren er zelfs winnaars bij de M60 en M70. Het vrouwenklassement leverde het volgende podium op: Dagmar Krijnen voor Silke van den Berg en Jantiene Hannessen. De laatste was dan weer het snelst in de D40-klasse. En om de cirkel met Rob rond te maken, de D50-categorie was een prooi voor Cora Mulder.

Podium duathloncircuit 2015
Podium X-Athlon Schwalbe Cross Circuit

Aan de kalender voor volgend jaar wordt overigens ook al volop gewerkt. Tussen opnieuw veel nieuwe evenementen helaas ook ‘een verdwijnende’: de zwemloop van ATC Almere was al een paar jaar zoekende naar een geschikte datum, maar houdt nu bij gebrek aan animo op te bestaan. Zonde.

Reacties op Wim’s Tri Journaal komen er gelukkig ook steeds meer. Zo kreeg ik na het bericht van de kleine Raul Mico gisteren een tweetje dat na de eerste Hobbit (Ironman Sean Astin) nu dus ook de eerste dwerg zich Ironman mag noemen. Tja, zo kun je het ook bekijken. Ook Sandra Wassink reageerde. Ze was toch wel verbaasd over haar eigen marathontijd in Amsterdam. “Ik heb namelijk helemaal niet meegedaan en eigenlijk zou ik wel wat harder willen gaan dan de 3.30 uur in jouw Journaal.” Nog eens terugkijkende in de uitslagen bleek het inderdaad om haar Amsterdamse naamgenote te gaan. Onze Sandra zag er de humor wel van in en voelt zich meteen uitgedaagd om de 42 kilometer dan maar eens een keer echt te lopen.

Giathlon
Giathlon

Tot slot: uitslagen zeggen niet alles. De San Diego Tri Challenge van afgelopen zondag maakt ze al niet meer op. Dat maakt het evenement niet minder bijzonder. Bijna 4000 atleten. Kort, lang, dik, dun, gehandicapt of met een ziekte. Allemaal voltooiden ze een driekamp van hele korte afstanden tot een halve. In de achttien jaar dat de race bestaat heeft de SDTC al 1,8 miljoen dollar aan fundraising opgebracht. In dat verband wijs ik alvast op onze eigen goede doelentriathlon, de Giathlon. Inschrijven kan nog steeds, beste mensen. Doe het!

Inschrijven mogelijk via: http://giathlon.nl/inschrijven/

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.