Met de juiste pet op, geen 4de divisie – Wim’s Tri Journaal 17

Milan en Omar Brons testen hoe heet het water is in Turkije (Foto: Bronzenbeeld)
Milan en Omar Brons testen hoe heet het water is in Turkije (Foto: Bronzenbeeld)

DONDERDAG – Organisator, speaker, journalist, NTB-woordvoerder. Vroeg of laat kom je in een spagaat terecht en passen al die petten niet meer op het toch grote hoofd van uw columnist. Natuurlijk is het lovenswaardig om informatie met iedereen te willen delen, maar soms moet je ook gesprekspartner blijven en met de benen op tafel vrij uit kunnen praten. Want anders krijg je een volgende keer het deksel op de neus.

Niet dat het overleg met de toporganisaties, woensdag in het Huis van de Sport, nu in het diepste geheim werd gevoerd. Maar zolang plannen in een pril stadium verkeren, moeten er geen stoorzenders in het proces opduiken. In politieke kringen zeggen ze dan: een broedende kip moet je niet storen. En zo is het. Met de pet op van organisator triathlon Oud Gastel hebben we met NTB en collega-organisatoren van o.m. Veenendaal, Klazienaveen, Almere, Amsterdam-West, Nieuwkoop en Groningen prettig van gedachten kunnen wisselen over van alles en nog wat.

Martijn Keijsers
Martijn Keijsers, met atletenpet op 🙂

De presentatie van de NK’s is altijd een interessante. Van een aantal was dat gesneden koek, maar er zaten ook verrassingen bij. En sommige NK’s zijn nog vacant. Dus niet gaan speculeren, meneer de journalist!

Nou vooruit paar ‘zekere’ dingetjes: er komt in 2015 geen 4e divisie. Na enkele jaren van stormachtige groei maken de coördinatoren van de zeer succesvolle Teamcompetities voor 2016 pas op de plaats. Naar verwachting kruisen ook volgend jaar weer 190 teams de degens in ca. twintig wedstrijden. Martijn Keijsers maakte ook bekend dat er een soort klankbordgroep voor de teams komt. De NTB merkt inzake sponsoring de positieve effecten van de Teamcompetitie zeker. Volgend jaar dus opnieuw een Eredivisie, 1e Divisie, 2e Divisie Noord en Zuid en 3e Divisie mannen. Ook binnen de duathlon leeft de gedachte om als pilot een teamcompetitie uit te zetten.

Enthousiasme ook bij mega-evenementen in Rotterdam de komende jaren, waarbij ieders betrokkenheid en inzet wordt verwelkomd. Het WK paratriathlon is op 23 juli in de Maasstad. Een jaar later wordt alles nóg grootser met de Grand Final van de World  Triathlon Series in Rotterdam, Nederland. Er wachten ons uitermate boeiende jaren van duursport.

Lanzarote zwemparcours ocean lava
Zwemparcours Ocean Lava in Lanzarote

Maar first things, first. Komende weekeinde bijvoorbeeld in Weert of Nijverdal. De koukleumen onder ons pakken het vliegtuig naar zuidelijker oorden. Voor Ocean Lava bijvoorbeeld op Lanzarote, waar Kenneth Gasque onvermoeibaar voortgaat met evenementen organiseren. Veertien Nederlanders laten zich maar wat graag door trikipedia.nl-collega Ruud de Haan over de streep praten. Enkele Welshmen ook overigens…. Andere bestemmingen zijn ICAN Barcelona (als ie tenminste door gaat, dat weet je nooit zeker in Spanje), Challenge Forte Village, de eerste 70.3 Ironman in Turkije, waar andere collega Paul Kaye (verre familie van Danny overigens) dan weer staat om de Brons broers én Frederik Van Lierde binnen te halen. Is dat allemaal nog niet ver genoeg dan rest Miami 70.3, Los Cabos 70.3, Powerman Filippijnen of de zwaar ondergewaardeerde triathlon van Tahiti. Genoeg uitgaanstips zo?

Wim award Alanya
Speaker krijgt ook eens een award 🙂

Dat een Nederlands bezoek gewaardeerd wordt, bewezen mijn Turkse vrienden uit Alanya. Bij gelegenheid van de 25e editie brachten zij een groot dankbetoon uit aan de grondleggers: Wim Duinker, Tom Gouw, Hugo Uittenboogaard en mijn persoontje. Teşekkür ederim, dear friends from Turkey!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.