TBT met de Hill Valley Triathlon – Wim’s Tri Journaal 16

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

DONDERDAG – We brengen vandaag ons dagelijkse Wim’s Tri Journaal heel uitzonderlijk een dagje later om er ook meteen een Throwback Thursday van te maken. Het was 21 oktober namelijk Back to The Future Day. Triatlete Glenda Adams speelde daar gelijk op in door Michael J. Fox op zijn skateboard voor een meute zwemmende triatleten te fotoshoppen op twitter. In de film reizen Marty McFly en Doc Brown van 1985 naar 21 oktober 2015. Dat is dus zoiets als van het eerste Europees kampioenschap in Almere tot de Ocean Lava op Lanzarote.

Wat werd er zoal voorspeld? Het weer bijvoorbeeld zou af te lezen zijn op een horloge. Mag het ook een Tri-watch zijn Doc? Bijzonder waren ook de zelfknopende veters in de  Nikes van Marty. Daar was bij het vertonen van de film onder triatleten vast al grote vraag naar. Het is er misschien niet van gekomen om met veters zo snel te wisselen, maar klittenband loste dat probleem ook snel op. Vliegende auto’s zijn nog steeds gewone motoren en voorrij-auto’s in de wedstrijden. Maar de Google-glass is er natuurlijk wel en flatscreens kennen we ook.

Uitslag1981

Dat sommige vernieuwingen al weer verdwenen zijn, is ook duidelijk. Back to The Future liet faxapparaten zien. Ik beschik nog over veel uitslagen, die me ooit per fax zijn aangeleverd. In de loop der tijd vervaagden de namen op het thermisch papier overigens. Vervangen door Internet wat er ten tijde van de film overigens al wel was, maar daar gingen de makers compleet aan voorbij. Nu kunnen we niet meer zonder, sterker: dit bericht was anders nooit zo snel tot u gekomen.

Genoeg over de movies. Terug naar de realiteit. Kitty van Bloois wees me fijntjes op het feit dat er nog twee NK’s in aantocht zijn en geen drie. Het NK wintertriathlon is immers al achter de rug. Ik had het graag nog een keer in Assen gezien, maar twee in hetzelfde jaar is te veel van het goede. Wel de duathlon en crossduathlon nog natuurlijk.

Klazienaveen affiche groot

Intussen werd in een vergaderzaaltje in Nieuwegein woensdagavond alvast gesproken over de komende twee seizoenen. Het beloven weer mooie evenementen te worden, die de organisaties en dus de talloze vrijwilligers gaan neerzetten. Waar gaan we zoal heen: NK lang Almere, NK halve Klazienaveen, NK Olympisch afstand Amsterdam-West, NK sprint Veenendaal, NK Olympisch masters Rotterdam (in weekeinde WK paratriathlon), NK sprint masters Zeewolde, NK paratriathlon Zwolle, NK duathlon lang nog te bepalen, NK duathlon standaard en sprint mogelijk in Amsterdam, NK wintertriathlon Groningen, NK crosstriathlon nog open en NK crossduathlon in Valkenburg. Tel daarbij op de 20 Ere-, Eerste, Tweede en Derde divisiewedstrijden, de Challenge Almere, de Ocean Lava Stein, de Verwer en Janssen Triatlon Oud-Gastel en de Ironman Maastricht, de ETU-Cups in Weert, Holten en Rotterdam en het wordt een jaar om de vingers bij af te likken.

Morgen meer over deze zeer vruchtbare vergadering in het Huis van de Sport. Ik stapte meteen mijn vliegende auto in om nog enigszins bijtijds dit stukkie te tikken.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.