Geen Triple Crown? Challenge Bahrein afgelast…

Challenge Bahrain

Toen bekend werd dat Ironman de drie grote triatlons in het Midden-Oosten vanaf december zou overnemen, vroegen we ons meteen af of er dan nog toekomst zou zijn voor de Challenge Bahrein. En kijk, vandaag staan de triatlonfans op twitter en facebook in rep en roer rond de afgelasting van de finalewedstrijd van de Triple Crown. Zogezegd om veiligheidsredenen omdat er geen toestemming kwam over het verkeersvrij maken van het parcours.

Het toeval wil dat op onze laatste avond in Kailua Kona we in Jacky Rey’s Ohana Grill een tafel kregen met tegen onze rug wereldkampioene Ironman Daniela Ryf, serieus in gesprek met de CEO van Felt. We hebben ons best gedaan om niet te hard mee te luisteren, maar vingen wel op toen ze afscheid namen dat Daniela verder zou reizen naar Thailand om zich daar voor te bereiden op de Challenge Bahrein. Zelfs na haar overwinning in Hawaii was ze er op gebrand om te gaan voor de Triple Crown. Wat er gaat gebeuren met het klassement met de enorme prijzenpot voor de winnaars van de Midden-Oosten triatlons is op dit moment hoogst onduidelijk.

Eerder werd ook al de Challenge Oman afgelast, wegens het gewapend conflict in een buurland. Normaal zou Oman, na Dubai (waar Daniela Ryf de zege pakte) de tweede wedstrijd geweest zijn voor de Triple Crown. Die werd vervangen door het WK 70.3 Ironman in Zell-am-See, waar Daniela Ryf won en waardoor ze dus nog altijd aanspraak maakte op de prijzenpot van 1 miljoen dollar. Geruchten gaan dat de 70.3 Ironman van Bahrein op 5 december, nota bene de originele datum van de Challenge Bahrein, als finale van de Triple Crown zal gelden met Sheikh Nasser bin Hamad Al Khalifa als geldschieter en grote man achter de organisatie. Benieuwd of het parcours dan wel verkeersvrij wordt 🙂

Challenge Family blinkt ondertussen uit in non-communicatie. Want buiten de officiële bekendmaking van de afgelasting op de site van de wedstrijd zelf, is er op de hele Challenge Family website helemaal geen nieuws of info te vinden over Bahrein. Ook op twitter zwijgt Challenge in alle talen, al komen de eerste reacties van gedupeerde atleten wel los:

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

[lightbox full=”http://”]

[/lightbox]

Hieronder het volledige officiële bericht via de website van Challenge Bahrain:

Dear Registered Athlete,

We regret to inform you that Challenge Bahrain 2015 race will no longer go ahead on the 20thNovember due to issues regarding the road traffic safety permit for the race.

We would like to thank you for your enthusiasm and willingness to undertake the race. We have worked hard for many months to deliver an exceptional race that followed on from the legacy created by the inaugural Challenge Bahrain in 2014. Challenge is committed to delivering the highest quality triathlons on the best and safest courses. In light of the permit issues, we were unable to do this for Challenge Bahrain 2015 so we felt it was in the interest of the athletes that we cancel the race. We will of course provide refunds of the registration fees to all registered athletes.

We know you have trained hard for this race, made preparations and understand the frustration you are now feeling. To this end Challenge Family will shortly be in direct contact with all athletes with a special offer that will help you continue your Challenge Family Athlete’s Journey and achieve your triathlon goals.

Kind regards,

The Team at Challenge Bahrain 2015

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.