Marco van der Stel naar SMO-Specialized

Marco van der Stel uitgeput in de World Cup van Chengdu (foto: ITU/Delly Carr)
Marco van der Stel uitgeput in de World Cup van Chengdu (foto: ITU/Delly Carr)

Bij het Belgische SMO-Specialized beginnen ze zich te wapenen voor volgend seizoen. In 2016 is de club uit het Meetjesland titelverdediger in de T3 Series, de Belgische versie van de Eredivisie. SMO telt al een aantal Nederlandse atleten in de rangen en vond nu versterking vanuit Squadra Kalas. Met Marco van der Stel heeft SMO-Specialized zijn eerste toptransfer beet.

De regerende Nederlandse kampioen op de olympische afstand komt in België terecht bij één van de grootste triatlonteams, met Sint-Laureins, bij Eeklo (Oost-Vlaanderen) als uitvalsbasis. In eigen land blijft Marco tot nader order vooralsnog bij Squadra Kalas, het team uit Eindhoven dat dit jaar de Eredivisie won.

Voor SMO-Specialized is het niet de eerste keer dat ze over de grenzen kijken. Edo van der Meer trad eerder al aan voor de Rode Brigade en bij de dames maken Danne Boterenbrood, Maya Kingma en Jeanine Kocken deel uit van het T3-team.

“Marco is een absolute meerwaarde voor onze ploeg,” legt Michael Dewilde van SMO uit. “Hij is iemand die vanaf het begin mee de wedstrijd kan maken. Bovendien wapenen we ons hiermee voor de toekomst, want na het winnen van de T3 Series kan ik je vertellen dat onze atleten erg gegeerd zijn op de transfermarkt. Er zijn al een aantal clubs aan onze deur komen kloppen. Concrete details kan ik voorlopig nog niet geven,” aldus een mysterieuze Dewilde.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.