Bas ontsnapt van Alcatraz – Wim’s Tri Journaal 22

Bas Diederen Alcatraz

DONDERDAG – Hadden we het eerder deze week nog over de Escape from Alcatraz, zag ik vandaag een vrolijk fotootje van Bas en Monique Diederen voorbij komen. Drie keer raden waar ze stonden? Alcatraz dus. En Bas tweet erbij ‘Managed to escape. Will be back soon’. Zou Bas zich wagen aan deze haast mythische wedstrijd? Nog niet zo heel vaak deden landgenoten mee aan de ontsnappingswedstrijd. In mijn eigen archief kom ik alleen een middenmoter tegen met NLD achter zijn naam. Zijn naam, geloof het of niet, is Bob de Boef! Dat is bijna net zo vreemd als die duatleet uit Ijzendijke, die ieder jaar mee doet aan de Bossenduathlon van Lembeke. Deze Zeeuwse sportman heet…Tonny de Neucker…..

In Amerika waren afgelopen weekeinde nog twee minder bekende hele triathlons. Maar bij de Beach2Battleship  in Wrightsville dook winnaar Andy Dobreck dik onder de negen uur en op The Great Floridian (het Almere van de USA) was de 46-jarige (!) Kenyon Congdon superieur. Wist je trouwens dat Dirk Wijnalda deze hele in 2006 ook op zijn naam wist te schrijven?

De eerste transfers waren op ons grote Belgisch broertje trikipedia.be al te zien. Bij de mannen was Marco van der Stel een opvallende transfer over de grens. In eigen land is het nog wat stil, maar we zijn ervan overtuigd dat we het de komende weken nog wel vaker over transfers zullen hebben overigens.

Vooruitblikken deden we gisteren al met het NK duathlon en morgen is de allerlaatste wintertriathlon van Assen aan de beurt. Daartussen het WK Xterra op Maui, drie weken na de Ironman is de Pacific opnieuw het middelpunt van de trisport. Geen profs van onze zijde, dus supporteren we voor Jim Thijs en Yeray Luxem. Overigens: als de Spaanse toreador Ruben Ruzafa wint, komt hij op gelijke hoogte met Conrad ‘The Caveman’ Stoltz. Allebei een kwartet wereldtitels. Onder de amateurs wel drie landgenoten. Mark en Quirijn Waaijenberg en Stef Oud houden de vaderlandse eer hoog. Riikka Vreeswijk verdedigt haar wereldtitel dus niet, maar is wel apetrots dat ze voor het eerst als Nederlandse genomineerd is voor de NTB-titel agegrouper van het jaar.

Ceo Ironman CEO Challenge

Tot slot. Ik verdenk Andrew Messick en Zibi Szlufcik ervan regelmatig samen het bordspel Risk te spelen. Ironman maakte deze week bekend weer twee UK-races te hebben ‘veroverd’. Weymouth was nota bene dit jaar nog EK Challenge, maar daar hebben de strijdende partijen boven de wereldkaart lak aan. Intussen heeft Challenge het in Amerika aan de stok met de vroegere Rev3-races. Maar ja, met Roth hebben ze nog altijd de grootste hele aller tijden! Remise heren?

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.