F1 haalt het van Ironman in Melbourne

IM Melbourne

Er komt volgend jaar dan toch geen Ironman in Melbourne. Nadat de laatste weken al een pak geruchten de ronde deden, hebben de organisatoren deze week aangekondigd dat de wedstrijd geannuleerd wordt. De Ironman van Australië stond gepland op zondag 20 maart 2016, maar omdat op diezelfde datum het F1-circus zijn tenten opslaat in Melbourne, moeten de triatleten wijken voor de racewagens. De Grote Prijs van Australië zou aanvankelijk van 31 maart tot 4 april plaatsvinden, maar omdat de F1 nu twee weken vroeger Downunder is, kan de veiligheid van de deelnemers onvoldoende gevrijwaard worden met de grote impact die twee grote sportevenementen op dezelfde dag zou betekenen voor de stadsdiensten, de verkeersinfrastructuur en de hulpverlening. Voor Ironman een stevige streep door de rekening, want de race in Melbourne is één van de Continental Championships.

Ironman zal dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe locatie voor het Asia-Pacific Championship. Vooral de Australische triatleten maken zich daarbij grote zorgen. Met het wegvallen van de Ironman van Melbourne vallen namelijk ook een hoop slots voor Hawaii weg. Die slots werden veelvuldig ingenomen door de thuisatleten. Zij zullen nu op zoek moeten naar andere kwalificatiewedstrijden, met mogelijk minder kansen op een ticket voor het WK. De wedstrijd werd dit jaar in maart gewonnen door de Canadees Jeff Symonds en de Australische Melissa Hauschildt. Yvonne Van Vlerken werd er net zoals in 2013 tweede.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.