Belgen boven in cross duatlon Reusel

De cross duatlon van Reusel is traditioneel de belangrijkste voorbereidingswedstrijd richting Hel van Kasterlee, de zwaarste cross duatlon ter wereld. Met zijn lange afstand en met zijn ligging vlak over de grens is de cross duatlon van Reusel erg populair bij de Belgen, maar dit jaar zorgden ze echt wel voor een walkover. In de top-dertig vinden we deze keer maar 1 Nederlander terug. Michel Besseling moest de Nederlandse eer hoog houden en werd 16de. Voor de rest waren de favorieten voor de Hel opnieuw op de afspraak.

Rik Thijs steekt zijn ambities voor de Hel dit jaar niet onder stoelen of banken. Na zijn overwinning Weert vorige week was er nu ook niets opgewassen tegen de Kempenaar. Vorig jaar moest hij het in Reusel nog afleggen tegen drievoudige Helle-winnaar Seppe Odeyn. Die liet Reusel deze keer links liggen. Seppe pikt over twee weken de marathon van Kasterlee mee als laatste voorbereiding. En dus lag de weg open voor Rik Thijs. Die haalde het in Reusel vlot voor Bart Borghs. De nummers twee en drie van Kasterlee vorig jaar domineerden de wedstrijd, maar met een verschil van meer dan vier minuten lijkt Thijs dit jaar nog een stuk sterker voor de dag te komen.

Achter de twee topfaviorieten liepen de verschillen nog verder op. Bert Nietvelt werd derde op meer dan 12′ van Thijs. Het parcours van de Rond d’n Ekker duathlon lag er redelijk snel bij. 68 mannen en vier vrouwen haalden de finish, waarbij de laatste zelfs na 4u48 al binnen was. Ook bij de vrouwen was er Belgische winst. De Arendonkse ultraloopsters (en ex-thaibokser) Debby Urkens won in 4u03’54. Deborah Ghyselen werd tweede en de Nederlandse Yvonne Troost werd derde.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.