Ittmann met 2 linkervoeten in Noordwijkerhout

Machiel Ittman Noordwijk

Het was een druk run-bike-run weekend in Nederland. Na zaterdag het NK duathlon op de weg, veroverden de Belgen zondag de cross duathlon van Reusel. De belangrijkste Nederlandse specialisten lieten Reusel links liggen en kozen massaal voor de Beach Duathlon van Noordwijkerhout. Carla Van Rooijen liet er zien dat ze ook op de mountainbike uit de voeten kan. En bij de mannen stond er geen maat op Machiel Ittmann, ondanks twee linkerschoenen.

Ittmann won in 1u21’05 de lange afstand met meer dan twee minuten voorsprong op Christiaan Solleveld en Michael Krijnen. Bij de vrouwen was Carla Van Rooijen een klasse te sterk. Ze won in 1u42’51 en had bijna vijf minuten voor op Gerda de Zwart. Dagmar Krijnen werd derde.

Machiel Ittmann was uiteraard tevreden, zeker aangezien hij in Noordwijk opdaagde met twee linkse fietsschoenen. Gelukkig kwam het allemaal nog goed. “De voorbereidingen waren niet optimaal, want ik bleek 2 linker fietsschoenen te hebben meegenomen,” liet Machiel weten. “En nu heb ik soms wel 2 linkerhanden maar geen 2 linker benen. Nu dus gefietst op de HOKA’S en mijn eggbeaters. Niet de meest ideale combinatie maar als je goede benen hebt, maakt dat allemaal niets uit. Voordeel: het scheelde twee keer schoenen wisselen. Na het lopen lag ik nog derde, vlak achter Michael Krijnen, maar op de fiets was ik ontketend! Laatste ronde lopen ging ook best lekker. Dus mooie overwinning op zak! Helaas kan ik volgende week niet meedoen aan de NK maar er moet ook gewerkt worden,” aldus Ittmann.

De jonge thuisatleet Jisk Hoogervoorst (met het beestige rugnummer 666) haalde het op de korte afstand. Tamara Kruijsheer was de beste bij de vrouwen op die korte cross.

Beachduathlon 2015

Ruud de Haan

De andere helft van het bekendste speakerduo van Nederland, zoekt elke maandag zijn stem terug, beweert zelf ooit aan triatlon gedaan te hebben, hoopt dat er geen beeldmateriaal bovenkomt van die Speedo-periode... ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.