Ittmann met 2 linkervoeten in Noordwijkerhout

Het was een druk run-bike-run weekend in Nederland. Na zaterdag het NK duathlon op de weg, veroverden de Belgen zondag de cross duathlon van Reusel. De belangrijkste Nederlandse specialisten lieten Reusel links liggen en kozen massaal voor de Beach Duathlon van Noordwijkerhout. Carla Van Rooijen liet er zien dat ze ook op de mountainbike uit de voeten kan. En bij de mannen stond er geen maat op Machiel Ittmann, ondanks twee linkerschoenen.

Ittmann won in 1u21’05 de lange afstand met meer dan twee minuten voorsprong op Christiaan Solleveld en Michael Krijnen. Bij de vrouwen was Carla Van Rooijen een klasse te sterk. Ze won in 1u42’51 en had bijna vijf minuten voor op Gerda de Zwart. Dagmar Krijnen werd derde.

Machiel Ittmann was uiteraard tevreden, zeker aangezien hij in Noordwijk opdaagde met twee linkse fietsschoenen. Gelukkig kwam het allemaal nog goed. “De voorbereidingen waren niet optimaal, want ik bleek 2 linker fietsschoenen te hebben meegenomen,” liet Machiel weten. “En nu heb ik soms wel 2 linkerhanden maar geen 2 linker benen. Nu dus gefietst op de HOKA’S en mijn eggbeaters. Niet de meest ideale combinatie maar als je goede benen hebt, maakt dat allemaal niets uit. Voordeel: het scheelde twee keer schoenen wisselen. Na het lopen lag ik nog derde, vlak achter Michael Krijnen, maar op de fiets was ik ontketend! Laatste ronde lopen ging ook best lekker. Dus mooie overwinning op zak! Helaas kan ik volgende week niet meedoen aan de NK maar er moet ook gewerkt worden,” aldus Ittmann.

De jonge thuisatleet Jisk Hoogervoorst (met het beestige rugnummer 666) haalde het op de korte afstand. Tamara Kruijsheer was de beste bij de vrouwen op die korte cross.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.