Gonna get you a ticket to the Tropics – Wim’s Tri Journaal 28

WOENSDAG – Het kan niet anders of The Island House Invitational Triathlon de komende dagen op de Bahamas wordt een spektakelstuk van jewelste. En in het zeer exclusieve gezelschap van toptriatleten op de paradijselijke eilandengroep bevindt zich ook onze nationale trots Rachel Klamer. Het wordt een unieke confrontatie tussen de specialisten van de korte afstanden met de lange. Het concept is bedacht door het beroemde tri-koppel Luke McKenzie en Beth Gerdes. Dan weet je eigenlijk al dat het goed zit.

Gwen Jorgensen
Gwen Jorgensen

De formule is prachtig. Vrijdag beginnen de twintig professionals aan de proloog: 300 meter zwemmen, 7 kilometer fietsen en 2 kilometer lopen. Een race tegen de klok, want de atleten gaan individueel van start. Op zaterdag wordt een drie keer een mini-triathlon achter elkaar afgelegd: steeds 500 meter zwemmen, 13 kilometer fietsen en 3,3 kilometer lopen. Stayeren is dan toegestaan. Dat geldt niet voor de finale op zondag als een ‘non drafting sprint distance’ de eindstand bepaald.

Lisa Norden
Lisa Norden

 

De oorsprong van The Island House Invitational Triathlon ligt bij Mark Holowesko, eigenaar van het gelijknamige hotel op het eiland Higbourne Cay waar overigens maar dertig kamers in zitten. Maar die zijn dan ook wel van alle luxe voorzien. Rachel is trouwens in gezelschap van vriend Richard Murray afgereisd, want ook hij hoort tot het selecte groepje genodigden.

Rachel Klamer
Rachel Klamer

Mark Holowesko was lange tijd sponsor van de Garmin profwielerploeg en hield in West Nassau al eerder triathlons waar zelfs Serena Williams en Caroline Wozniacki aan deelnamen. Nu gaat het echter om de crème de la crème van de triathlonsport. De tien heren en tien dames strijden om een prijzenpot van 500.000 dollar. De driedaagse werkt met leiderstruien voor de snelste zwemmer, fietser en loper en natuurlijk triatleet.

Richard Murray
Richard Murray

Alleen al bij het noemen van het startveld, zitten de triathlonliefhebbers op het puntje van hun stoel. In alfabetische volgorde: Barrett Brandon, Tim Don, Cam Dye, Javier Gomez, Leon Griffin, Ben Hoffman, Luke McKenzie, Richard Murray, Tim O’Donnell, Trevor Wurtele en de ladies: Lauren Brandon, Mirinda Carfrae, Leanda Cave, Flora Duffy (rechtstreeks ingevlogen vanuit Maui), Gwen Jorgensen, Rachel Joyce, Alicia Kaye, Rachel Klamer, Lisa Norden en Heather Wurtele.

De wedstrijd is via livestream te volgen en wordt later op de Amerikaanse televisie uitgezonden.

www.islandhousetriathlon.com

 

La Kinnegim tijdens White Rose Ultra 100
La Kinnegim tijdens White Rose Ultra 100

Nu Irene Kinnegim weer spiervrij de trap op en af kan lopen, toch nog even terug naar haar unieke prestatie op de legendarische White Rose Ultra 100. Irene was immers de beste van alle deelnemers op de 100 Mijl. Nummer twee, de Brit Kirk Hardwick, bijvoorbeeld moest 28 minuten toegeven op het Haagse loopwonder. En de tweede vrouw volgde bijna vier uur later. Wat een karakter, wij buigen diep voor de Nederlands triathlonkampioene lange afstand. Kinnie, Kinnie: you did it again!

 

Arie de Jong (foto John Veenstra)
Arie de Jong

Morgen gaan we maar eens voorbeschouwen op het NK Crossduathlon op de flanken van de Cauberg. Zonder titelverdediger Arie de Jong helaas. De Fries is langdurig geblesseerd.

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.