3Quest – Terrence Olaria

Ironman, een ervaring, die vraagt om meer

Terrence Olaria tijdens IM Maastricht (foto Chris Hofkens)
Terrence Olaria tijdens IM Maastricht (foto Chris Hofkens)

1. Afgelopen jaar heb je in Maastricht je eerste hele gedaan. Hoe beviel dat? Vind je dat mooier dan het korte werk?

De hele triatlon van Hawaii met haar mystiek en heroïsme is voor mij de reden geweest om te beginnen met triatlon. Voor mij heeft het dan ook altijd vastgestaan dat ik graag een hele triatlon wilde doen. Inmiddels doe ik al 5 jaar triatlons over de sprint, olympische en halve afstand. Dit betekend dat ik ook al 5 jaar op feesten en partijen uit moet leggen waarom ik niet aan de echte wedstrijd meedoe over de hele afstand. Dit jaar was het daarom maar tijd om een hele te doen. Het was geen makkelijke wedstrijd, maar de ambiance van het Ironman label en de support van vrienden en bekenden langs de kant maakten het toch tot een fantastische ervaring. Een ervaring die vraagt om meer..

2. In het zwembad kun je (bijna) iedere triatleet in Nederland hebben. Toch komt het er in het buitenwater niet helemaal uit. Wat is bij jou daarin voor jou het grote verschil?

Ieder lichaam is anders. Iedereen heeft dan ook zijn eigen sterke en zwakkere kanten. Ik ben van nature heel goed in intervallen. Even diep gaan, even kort herstellen en dan nog eens gas erop. In het zwembad kan ik daarom goed uit de voeten omdat de keerpunten daar fungeren als korte rustmomenten. Die luxe mis ik in het buitenwater. De uitdaging ligt er voor mij dus in om net zo goed te worden in langere intervallen.

10690103_10152885172002157_2121948419129741674_n

3. Je hebt sinds kort een prachtige, gezonde dochter. Heb je al enig idee hoe je dat met je wedstrijden volgend jaar gaat combineren?

Als trotse papa breng ik natuurlijk graag zo veel mogelijk tijd door met mijn dochtertje. Enerzijds is het daardoor natuurlijk een extra uitdaging om trainingen met mijn nieuwe gezinsleven te combineren. Maar met deze nieuwgeboren fan van papa is de motivatie voor een mooi resultaat op wedstrijddagen des te groter. Reken er dus maar op dat de kleine Saar regelmatig bij triatlon wedstrijden van papa aanwezig zal zijn.

Martijn Dekker IM Frankfurt (foto Team4Talent)
Martijn Dekker IM Frankfurt (foto Team4Talent)

De volgende 3 vragen stel ik aan Martijn Dekker:

1. Een sterke prestatie tijdens het Europees kampioenschap Ironman, waar je na de finish nog lucht over had om je vriendin ten huwelijk te vragen en je nationale titel op de halve triatlon zijn daar voorbeelden van. Mogen we na deze veelbelovende voortekenen verwachten dat je een traject richting kwalificatie voor Hawaii na gaat streven? En valt dit dan misschien te combineren met een ‘Ja’ na de finish?
2. Samen met Bas Diederen ga je komend seizoen atleten begeleiden. Vooralsnog zul je dit gaan combineren met het nastreven van je eigen sportieve successen. Hoe zal dit er komend seizoen voor jou uit gaan zien?                                3. Met Dekker als achternaam zul je vast vaak horen: ‘familie van?’. Verhelder daarom voor eens en voor altijd:

Erik Dekker – familie/kennis/onbekende?
Thomas Dekker – familie/kennis/onbekende
En voor je verloofde Ingrid Diederen: familie van Bas Diederen?

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.