Spartacus traint alvast onderwater op zijn eerste triathlon – Wim’s Tri Journaal (34)

 

WOENSDAG Het is vandaag 11-11 (d’n Ellufde van d’n Ellufde). En zoals jullie allen weten is dat hier in het zuiden en bij onze Belgische vrienden een voorname feestdag. Het is immers de dag dat onze chief-executive Hans Cleemput zijn geboortedag viert. Op jouw gezondheid Hans, dit 34e WTJ en train zo door, dan gaat het volgend jaar beslist nog beter op je tweede deelname aan de triathlon van Oud Gastel. Het was – qua timing – mooier geweest als dit de 33e (drie x elluf) aflevering was geweest, maar we zitten al bij 34. Carnaval linken aan triathlon is niet zo eenvoudig. Sint Maarten linken aan triathlon kan wel. Daar en op vele Caribische eilanden vinden immers genoeg triathlons plaats. Zoals op 21 november op Saint Lucia met twee prominente Britse deelnemers: tweevoudig Olympisch kampioen Daley Thompson en voormalig Olympisch en wereldkampioen middenafstand Steve Cram. Weer twee topsporters uit andere disciplines over de streep getrokken.

 

Daarover gesproken. Wedden dat Fabian Cancellara als hij volgend jaar zomer definitief in de remmen knijpt en het wielerpeleton verlaat een doorstart in de triathlon gaat maken? Meer nog dan Lance kijk ik uit naar het debuut van Spartacus, Platwalser, de Beer van Bern in een driekamp. Misschien wel in Stein de komende jaren, want de Limburgse klassieker krijgt als nieuw spektakelstuk een 111-afstand (de eerste in ons land). Voor de niet-kenners: 1 kilometer zwemmen, 100 kilometer tijdrijden à la de viervoudig wereldkampioen uit Zwitserland en dan nog 10 kilometer hardlopen. Hoe weet ik zo zeker dat Fabian triatleet wordt? Zie bijgaande foto, de 34-jarige Helveet moet alleen nog even uitgelegd krijgen dat niet álle onderdelen onder water plaats vinden.

 

Stein dus. De samenwerking tussen de Stichting Triathlon Limburg en TV Stein kreeg vandaag gestalte met een goed gesprek tussen Hub Wackers en Jean-Pierre Fraussen. Beiden werken nu toe naar een groots Ocean Lava weekend met Ironman Kids, een sprint duathlon, een sprint triathlon en de nieuwe 111-triathlon dus. Dat alles op zaterdag en dan zondag de klassieke halve, nu ook bestempeld tot 70.3 (nog zonder het magische IM-woord erachter).

 

Ook het Eredivisie-team zit vanavond bijeen om de laatste puzzlestukjes voor het komend seizoen rond te breien. Op het NTB-congres worden alle races gepresenteerd. Amsterdam, Veenendaal en Almere zijn zekerheden. Daar zullen dus nog twee races bij komen.

 

Tot slot nog een nabrandertje uit het afgelopen wedstrijdweekend. Half Canadese-half Nederlandse is Brooke Brown inmiddels. Maar ze heeft ook veel op met Mexico. Als Challenge ambassadrice mocht mevrouw De Boer-Brown niet ontbreken in Ixtapa op de halve Challenge. Ze poseerde o.m. voor het wedstrijdaffiche. Het leverde haar een derde plaats op, acht minuten na de Australische winnares Carrie Lester. Bij de mannen ging de winst naar thuisfavoriet Rodrigo Gonzalez.

 

We gaan stoppen, want zo dadelijk verschijnt onze nieuwe leutvorst (prins Peer II) ten tonele. Om met Bert Flier te spreken: carnaval, de belangrijkste bijzaak in het leven. Alaaf!

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.