3Quest – Martijn Dekker

 

Het grote doel is de Ironman in Hawaii starten als pro

11695012_951901031529361_4447665910790710839_n

1. Martijn, je hebt een te gek seizoen achter de rug. Een sterke prestatie tijdens het Europees kampioenschap Ironman, waar je na de finish nog lucht over had om je vriendin ten huwelijk te vragen en je nationale titel op de halve triatlon zijn daar voorbeelden van. Mogen we na deze veelbelovende voortekenen verwachten dat je een traject richting kwalificatie voor Hawaii na gaat streven? En valt dit dan misschien te combineren met een ‘Ja’ na de finish?

Het grote doel is inderdaad de Ironman in Hawaii starten als pro. Na dit seizoen heb ik weer een goede stap gemaakt. Maar ook zelf mogen ervaren wat het niveau in Hawaii is. Er zal nog een hoop werk gedaan moeten worden komende jaren om dat doel te bereiken. Die ‘Ja’ na de finish op Hawaii? Ik hoop dat dat het antwoord word op de vraag: “Martijn ben je tevreden met je prestatie”? 😉

Niet alleen topsporters ook samen trainerschap opgepakt.
Niet alleen topsporters ook samen trainerschap opgepakt.                              (foto Team4Talent)

2. Samen met Bas Diederen ga je komend seizoen atleten begeleiden. Vooralsnog zul je dit gaan combineren met het nastreven van je eigen sportieve successen. Hoe zal dit er komend seizoen voor jou uit gaan zien?

Ik ben met het werk als personal trainer bij Health and Sports in Buchten gestopt. Die uren die nu vrij zijn gekomen kan ik goed gebruiken voor mijn eigen trainingen maar ook voor het begeleiden van onze athleten.

De mensen die nu gestart zijn bij ons zijn razend enthousiast. Het zijn mensen met ervaring op een ironman tot mensen die net 2 banen borstcrawl kunnen zwemmen. Dat maakt het een mooie uitdaging voor Bas en mij.

 

Het huwelijksaanzoek
Het huwelijksaanzoek

3. Met Dekker als achternaam zul je vast vaak horen: ‘familie van?’. Verhelder daarom voor eens en voor altijd:
Erik Dekker – familie/kennis/onbekende?

Geen familie, wel bekende natuurlijk.

Thomas Dekker – familie/kennis/onbekende

Mijn neef. De zoon van een broer van mijn pa.

En voor je verloofde Ingrid Diederen: familie van Bas Diederen?

Haha. Dat is een goeie. Ook al vaak gehoord die vraag.

Ingrid is geen familie.

 10603293_10201437266933498_6221297636116255195_n

De volgende drie vragen stel ik aan Menno Koolhaas:

Wat is je ultieme doel en hoe denk je dat te kunnen bereiken?

Je traint nu in Sittard. Heb je ambities om ooit naar een andere trainingsplek te gaan?

Naast al het trainen, is er voor jouw nog plek om leuke dingen te doen, een vriendin te hebben of een studie te volgen?

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.