Ook wij hebben onze verkiezingen: dé prestatie van het jaar!!! – Wim’s Tri Journaal 42

VRIJDAG – Zodra het einde van het jaar nadert, breekt de tijd van de lijstjes aan. Gisteren hier al over de sportverkiezingen waarvan zaterdagmiddag tijdens het NTB-congres de prijzen worden uitgereikt, maar dat is nog maar de voorbode van veel verkiezingen. Elke zichzelf respecterende gemeente of regionale omroep kiest immers ook nog de sportman/vrouw van het jaar. Zo weten we dat Trudy Veenstra genomineerd is bij RTV Noordoost-Friesland en de ETU heeft Rachel Klamer op het oog als sportvrouw voor dit jaar. En ook de onvolprezen Stichting Triathlon Holten beleeft nog een paar spannende weken. Zij zijn immers kandidaat om ‘organisatie van het jaar te worden’. Op het ETU-congres in januari in Parijs worden de winnaars We duimen alvast.

 

Tegen al dat verkiezingsgeweld kunnen wij van de redactie van www.trikipedia.nl natuurlijk niet achter blijven. Het heeft geen zin om dezelfde verkiezingen nog eens over te doen, dus we tornen niet aan de sportman, -vrouw etc. Een iets ander soort verkiezing dus met als inzet ‘de prestatie van het jaar’.

Hier komen de 45 nominaties min of meer in alfabetische volgorde. In sommige gevallen presteerden atleten meer dan eens opvallend:

Lindy van Anrooij: wereldkampioene crosstriathlon Sardinië

Lindy van Anrooij: Europees kampioene crosstriathlon Schluchsee

Nina Bakker: winnares Challenge Roth

Grada Boschker: winnares Ironman Klagenfurt

Thomas Bruins: 3e Powerman Pilipinas

Bart Candel: winnaar Israman Eilat

Bas Diederen: 4e EK Frankfurt

Bas Diederen: winnaar Ironman Maastricht

Wouter Duinisveld: tweede finish op Ironman, nu in Maastricht

Jorik van Egdom: wereldkampioen crosstriathlon Sardinië

Irene Kinnegim: 2e Challenge Almere

Rachel Klamer: 2e European Games Baku

Rachel Klamer: 6e WK Grand Final Chicago

Rachel Klamer: 5e World Triathlon Series 2015

Jeanine Kocken: 3e ETU-Cup Burgas

Thijs Koelen: 2e Ostseeman

Derk de Korver: winnaar Ironman Los Cabos

Nico Krijgsman: Europees kampioen 70.3 Kraichgau

Rob Kwaaitaal: 3e EK Genève

Jac van Leeuwen: winnaar Ironman Langkawi

Carlo van Lienden: 6e Ironman Hawaii

Jack Niessen: 3e WK Powerman Zofingen

Kirsten Nuyes: 2e ETU-Cup Burgas

Mark Oude Bennink: 2e Ironman Maastricht

Mark Oude Bennink: 2e Challenge Almere

Saskia van den Ouden: Europees kampioene paratriathlon Genève

Saskia van den Ouden: 3e WK paratriathlon Chicago

Stefan Overmars: winnaar Ironman Kalmar

Jetze Plat: Europees kampioen paratriathlon Genève

Jetze Plat: 3e WK paratriathlon Chicago

Carla van Rooijen: 3e Ironman Maastricht

Trijnie Rozendaal Rep: Winnares ironman Florida

Quinty Schoens: 2e ETU-Cup Chateauroux

Karin Sloove: 2e Celtman Schotland

Inez Stark: winnares Ironman Zurich

Erik-Simon Strijk: 3e Challenge Almere

Linda van Vliet: wereldkampioene crosstriathlon Sardinië

Yvonne van Vlerken: winnares Ironman Maastricht

Yvonne van Vlerken: winnares Challenge Roth

Yvonne van Vlerken: winnares Ironman Barcelona

Riikka Vreeswijk-Kelja: wereldkampioene crosstriathlon Sardinië

Sarissa de Vries: 2e Ironman Maastricht

Dirk Wijnalda: 2e Challenge Billund

Marijke Zeekant: 2e WK 70.3 Zell am See

Vier koppels Schelvis, Rootlieb, Pol en Hurkmans: finish triathlon Rennen voor Twee

 

 

Stemmen op de prestatie van het jaar kan vanaf 1 december. Op de eerste Nieuwjaarsparty van deze website maken we dé prestatie van 2015 bekend. De komende weken uiteraard meer hierover. U kunt er alvast al over nadenken. Tijdens het NTB-congres bijvoorbeeld.

 

Een wel heel speciale triathlon in Londen afgelopen week. Daar verloren de Olympische medaillewinnaars Alistair en Jonny Brownlee in een ‘triathlon’ van conditietrainer Noel Carroll en rugbyspeler James Heptonstall. We weten dat Ali en Jonny niet in topvorm verkeren, maar toch? De aap komt uit de mouw als blijkt dat Noel en James zwemmend, fietsend en lopend door de drukke stad trekken en de Brownlees het openbaar vervoer moesten pakken om tot de finish te geraken. Het laatste stukje ging per Riksja, maar tevergeefs. De kampioenen legden het af tegen de triatleten-voor-1-dag.

Transfernieuws dan. Nationaal duathlonkampioen Stein Posthuma is ingelijfd door Unltd. Hij gaat de Teamcompetities in voor de Rijnmondse formatie in combinatie met het Franse GP Duathlon-circuit. Teamcaptain Carlo van den Bergh is dolblij met de nieuwe aanwinst.

Tot slot: de wereld zou er een stuk vrolijker uitzien als we iedere ochtend wakker konden worden met Yvonne van Vlerken op de radio. Het enthousiasme spatte van NPO1 toen ze zondagochtend vroeg werd gebeld, terwijl ze net een paar uur daarvoor tweede was geworden in de Challenge Shepparton. Mijn voorstel: bel Vonny na elke race en je dag is goed. Een toppertje, grappig en lekker spontaan, zoals ze zelf zei. Een toptriatlete met zelfkennis dus! Keep on doing the good job Yvonne!

Radiofragment Yvonne www.radio1.nl/item/327952-Ironwoman!.html

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.