Trivio LD team stapt uit Eredivisie

Trivio LD team

Na drie succesvolle jaren, met een derde en twee tweede plaatsen, komt het Longdistance Team in 2016 niet langer uit in de Eredivisie Triathlon. De veranderde samenstelling van het team is een belangrijke reden voor het terugtrekken uit de competitie en daarnaast wil coach Gonny Rosendaal volgend jaar de focus terugbrengen naar de lange afstand.
‘Het was een moeilijke beslissing want we hebben veel plezier beleefd aan de Eredivisie. Maar na het vertrek van een aantal atletes en de verhuizing van Pleuni Hooijman naar Londen, is het moeilijker geworden om een team op te stellen dat mee kan doen voor het podium’, legt Gonny Rosendaal uit. ‘Daarnaast vielen wedstrijden van de Eredivisie soms samen met belangrijke wedstrijden over de lange afstand. Zoals afgelopen jaar bijvoorbeeld met het NK over de midden afstand in Klazienaveen en de Challenge in Almere. Dan sta je als langeafstandsteam voor moeilijke keuzes.’

Wat met Neiske Becks en Joke Coysman?
Het Longdistance Team bestaat volgend jaar uit zeven vrouwen. Vier atletes gaan het team verlaten. Ilona Eversdijk wil meer ruimte om haar eigen route uit te stippelen en Corine Nelen wil eerst haar blessure volledig laten genezen voordat ze weer kan presteren op de lange afstand. En als gevolg van het feit dat het team niet meer uitkomt in de Eredivisie vallen ook korteafstandsspecialisten Neiske Becks en de Belgische Joke Coysman af. Voorlopig is nog niet duidelijk of beide dames al een nieuw onderkomen hebben bij één van de andere Eredivisie teams.

Miriam van Reijen: debuut in 2016
‘Door ons echt te richten op de lange afstand, willen we onze atleten verder laten ontwikkelen op de halve en hele triathlon. Pleuni Hooijman, Lucie van Genugten en Anne Zijderveld maken pas sinds dit jaar deel uit van het team en kunnen nog veel stappen zetten. Verder wil marathonloopster Miriam van Reijen in 2016 haar debuut maken op de langere afstand en zal ook May Kerstens zich meer gaan richten op de triathlon. Verder hopen we natuurlijk dat Tineke van den Berg en Carla van Rooijen hun mooie prestaties van het afgelopen seizoen in 2016 een vervolg gaan geven.’
Hoogtepunten van het team het afgelopen seizoen zijn onder meer de tweede plaats van Tineke van den Berg in de Ironman Wales, de derde plek van Carla van Rooijen in de Ironman Maastricht en de deelname van Pleuni Hooijman aan de Ironman Hawaii.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.