3Quest – Menno Koolhaas

Mijn ultieme doel zijn de Olympische Spelen 2020.

index

 

1. Wat is je ultieme doel en hoe denk je dat te kunnen bereiken?

Mijn ultieme doel in de toekomst zijn de Olympische spelen van 2020. Natuurlijk ook nog de Olympische Spelen daarna. Om dit doel te behalen moet er hard gewerkt gaan worden. Veel trainen, veel racen. Waar ik het meeste aan moet gaan werken, zijn het loop- en zwemonderdeel. Bij het zwemonderdeel moet je erbij zitten en met het lopen moet je het afmaken. Dus daar ga ik de komende jaren heel hard aan werken.

index3

2. Je traint nu in Sittard. Heb je ambities om ooit naar een andere trainingsplek te gaan? 

Ik train nu inderdaad in Sittard bij het NTC, daar gaat het erg goed en hebben we goede faciliteiten en heb ik goede trainingspartners om mee te trainen. Op dit moment voel ik me daar erg op mijn plek en heb ik nog niet nagedacht over een andere trainingsplek voor in de toekomst.

index2

3. Naast al het trainen, is er voor jouw nog plek om leuke dingen te doen, een vriendin te hebben of een studie te volgen?

Naast al het harde trainen doen we ook nog wel eens leuke dingen. We gaan wel  eens met de groep karten of met zijn allen uit eten. Naast de sport studeer ik er ook nog bij, dit is wel allemaal op een heel laag pitje, zodat ik me volledig op de sport kan richten. Op dit moment heb ik geen vriendin, maar wat niet is, kan nog komen.

 

12-07-16-kampioen

 

Mijn 3 vragen stel ik aan Marco Akershoek.

-Jij heb een druk school- en  trainingsschema, hoe combineer jij dit met elkaar om toch goed te kunnen trainen en presteren.

– Je beoefent de sport triathlon nu al heel lang, wat is in al die jaren je mooiste prestatie die je behaald hebt en waarom is diegene juist zo mooi?

– Waar zie jij jezelf over 10 jaar? Wat zijn je doelen en wat wil je binnen 10 jaar echt heel graag bereikt hebben. Bijv. een gezin, een mooie baan of toch die wereldtitel in de triathlonsport.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.