Mike Reilly zien? Doe mij maar het afscheid van Rob Woestenborghs! – Wim’s Tri Journaal 51

Mike Reilley
Mike Reilley

DINSDAG – Ruud en Hans, wat denken jullie? Moeten we vrijdagavond ook niet even naar Londen? Oog in oog met The Voice of Ironman Mike Reilly, die bij Sigma Sport een lezing komt geven. Of toch maar doorvliegen naar Bahrain waar nóg een Voice of Ironman Paul Kaye de billion dollar race van Daniella Ryf verbaal mag invullen? Of zullen we maar gewoon thuis pakjesavond vieren? En net als Rachel Klamer onze schoentjes alvast klaar zetten?

De schoenenverzameling van Rachel Klamer
De schoenenverzameling van Rachel Klamer

Zwierven gisteren nog met Ciska Wilson in Zuid-Amerika (ze viert nog een weekje vakantie in Buenos Aires) in de terugblik op de wedstrijdresultaten van afgelopen weekend scheren we langs de Midlands Ultra van Zuid-Afrika waar Donovan van Gelder en Keelyn van Breda (familie van Kim?) de snelsten waren op deze halve afstands triathlon naar Sydney. In de eerste Olympische triathlonstad was de Ironman Western Sydney voor David Mainwaring en de ervaren Annabel Luxford. Nicholas Kastelein werd derde. Zijn vader Nick deed ook mee en zijn opa (Nico Kastelein) is als Westlander geëmigreerd naar Australië. Twee ‘echte’ Nederlanders eindigden in de middenmoot: Rob Delnoij was twee uur na de winnaar goed voor een 670e plaats, een half uur later volgde Geoffrey Homma.

Rob Woestenborghs en Bart Aernouts
Rob Woestenborghs en Bart Aernouts

Zwitserland is momenteel de topnatie op de lange afstand. Caroline Steffen werd tweede bijvoorbeeld in Western Sydney. En hierboven hadden we het al over Ryf, die zich in Lake Phuket voorbereidde op haar Triple Crown en miljonairschap, in dezelfde badplaats waren de Helveten Ruedi Wild en Simone Braendli zondag de snelste op de Challenge-race die de triathlonweek afsloot. Feest ook voor de Belgen, want Bart Aernouts zat Wild aardig op de hielen en groots was ook de allerlaatste triathlon van Rob Woestenborghs, die zevende werd. De afscheidstoernee van de Oudenaardense osteopaat bracht hem nog één keer over de hele wereld en eindigt over ruim twee weken in de Hel van Kasterlee. Voor een kolkende sporthal zwaait heel België hem daar uit. O ja, ook nog zeven Nederlanders die bloedheet Lake Phuket tot een goed einde brachten met Bob de Lange als beste op plaats 103.

Lake Phuket
Lake Phuket

 

Wij eindigen onze virtuele wereldreis op Hawaii, daar waar het op 18 februari 1978 allemaal begon. De Ultraman Hawaii heeft veel weg van die eerste editie. Slechts 35 deelnemers waagden zich over twee dagen aan de dubbele hele triathlon. De Canadees Mike Couglin rondde de afstanden in een snelle tijd af 21.44.18 uur. Slechts drie keer ging het sneller onder meer Kurt Madden in 21.41.02 nota bene in het allereerste jaar 1983. Bij Nederlanders is de wedstrijd amper bekend. Specialist Martin Feijen vond het veel te duur. Slechts ene Jan Nijboer en ene Rob Kasper deden in een grijs verleden mee. De laatste werd twaalfde.

12319367_1030185040336549_827250668_n

Snel naar RTL4 voor de volgende aflevering Real Men. Ditmaal de fietstrainingen onder leiding van Anna van Breggen. Levert geheid hilarische televisie op. Overigens zijn de mannen serieus van plan volgend jaar nóg een wedstrijdje te doen op Nederlands grondgebied. Oud Gastel kende deelnemer Calle Crommentuyn nog van het televisieprogramma Rennen voor Twee, dus dat leek hem wel wat. Ons ook….

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.