Daniela Ryf is de ‘Million Dollar Baby’

Het is zover: de prijzenpot van 1 miljoen dollar voor de Triple Crown is de deur uit. Daniela Ryf mag zich sinds zaterdagochtend de ‘Million Dollar Baby’ noemen. De wereldkampioene Ironman pakte in de 70.3 Ironman van Bahrein haar derde overwinning in de door sjeik Nasser Bin Hamad, met een paar omwegen van Challenge naar Ironman, gesponsorde wedstrijdenreeks. Bij de mannen pakte de Belg Bart Aernouts revanche op Ruedi Wild.

Bart Aernouts won de 70.3 Ironman en kwalificeert zich daarmee rechtstreeks voor het WK volgend jaar in Australië. Waar de wedstrijd in Bahrein aanvankelijk een Challenge zou zijn, die twee weken geleden werd afgelast, haalde Ironman de lucratieve triatlon binnen en maakte er meteen het Middle East Championship van. Aernouts verloor vorige week nog de strijd met Ruedi Wild in de halve Challenge van Laguna Phuket, maar pakte een week later revanche op de Zwitser. Aernouts won in 3u11’15. Ruedi Wild werd 1’11 later tweede. James Cunnama werd derde.

Bij de vrouwen stond er in het fietsen al geen maat op Daniela Ryf. Caroline Steffen ging nog stevig in de achtervolging in de halve marathon maar strandde op de tweede plaats op ruim negen minuten van haar landgenote. Asa Lundstrom werd derde.

“Dit is een ongelofelijk moment in mijn carrière én voor de triatlonsport,” reageerde een uitgelaten Ryf. “Ik ben zijne hoogheid prins Nasser Bin Hamad enorm dankbaar dat hij mee zorgt voor de promotie van onze sport. Om eerlijk te zijn, heb ik op dit moment nog geen idee wat ik met al dat geld ga doen. Ik ga het eerst nog even laten bezinken,” aldus Daniela Ryf.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.