Million Dollar Baby vs Perfect Ten Girl – Wim’s Tri Journaal 55

Yvonne Van Vlerken 3de Busselton

MAANDAG – Slechts één keer stond Yvonne van Vlerken dit seizoen naast het podium, maar ook toen was ze vierde. Verder dus tien keer goud, zilver of brons en dat alles in louter prestigieuze Ironman en Challenge races over hele en halve afstand. Een fenomeen was ze al, maar ze blijft ons versteld doen staan. Zondag had het opnieuw goud kunnen zijn (dat kon u hier al lezen), maar ze werd dus weer derde, nu in Busselton op de Ironman Asia-Pacific. Het rijtje is te mooi om onvermeld te laten:

 Goud: Challenge Roth, Ironman Maastricht, Ironman Barcelona en 70.3 Ironman Bateman’s Bay

Zilver: 70.3 Ironman Rügen, 70.3 Ironman Mandura, Challenge Shepparton

Brons: 70.3 Ironman Mallorca, Halve Challenge Walchsee-Kaiserwinkel, Ironman Busselton

Geen wonder dat we allen uitkijken naar 2016, het jaar waarin Yvonne nog één keer alles op alles zet voor Kona Hawaii. Mooi dat vriend Per Bittner zijn derde plaats van vorig jaar wist te prolongeren. Het gebronsde koppel pakte dus samen brons. Idyllischer kan haast niet.

Dat gold zeker voor Daniela Ryf. De Zwitserse wordt nu de eerste Million Dollar Baby uit de triathlonsport genoemd. Maar ach, wie weet wat Javier Gomez al op zijn bankrekening heeft staan. En de Brownlees doen ook lekker mee. Maar toch: van Daniela weten we zeker dat ze in 1 race het geldbedrag van 1.000.000 dollar kreeg bijgeschreven.

De 70.3 Ironman Bahrain bracht redding in de Triple Crown, een drieluik dat bijna nog de mist in dreigde te gaan. Even dreigden de weergoden het evenement alsnog om zeep te helpen, want er stond zo’n stevige wind dat race-director Erwin Dokter (een Oostenrijker met een Nederlandse vader) het zwemonderdeel moest afblazen. De zoveelste ‘verminkte’ triathlon dit seizoen al. Ik geloof niet dat al eerder zo vaak wedstrijden moesten worden omgezet in duathlons o.i.d. vanwege de weersomstandigheden.

Anyway. Zoals al een beetje voorspeld deed landgenote Caroline Steffen niet vreselijk haar best om in de buurt van Ryf te geraken. De Zweedse Asa Lundstrom misschien weer wel, maar ook die dames gingen met een mooie cheque huiswaarts.

Leanne Fanoy wint age group

Leanne Fanoy

En dan was er die Leanne Fanoy, de Nederlandse die het hele jaar in de oliestaten werkt en woont. Ze werd zo maar even zesde, was de beste in haar leeftijdsgroep maar liet bijvoorbeeld Lucie Zelenkova achter zich.

Marion Tuin

De Groningse tandarts Marion Tuin deed het al niet veel minder: elfde in dit topveld. Voorwaar een sensationeel optreden van beiden. Misschien was de duathlon in beider voordeel, maar daar taant over een jaar niemand meer om.

Bart Aernouts Bahrein

Een weekeinde zonder Belgische successen kan niet in de duursport. Bart Aernouts bezorgde onze zuiderburen weer een aangename zondag met zijn dik verdiende zege in Bahrain. Hij liet Ruedi Wild en James Cunnama zoals verwacht de hielen zien. Geen combiwedstrijden in eigen land. Dan maar 15 kilometer rennen moet Youri Severin gedacht hebben. In 52.25 minuten was de winst daar op de Kromslootparkloop in zijn Almere. Ook Maaike Telkamp, Joep Lebouille en Tamar Veltman waren winnende triatleten.

Morgen meer Tri/du-vrienden. We zitten hier nog steeds volop pakjes uit te pakken. Vandaar.

Blijf stemmen in de Poll en kijk vooral naar de prestatie. Het is natuurlijk aardig om uw beste vriend of vriendin zoveel mogelijk stemmen te bezorgen, maar zij willen ook dat de bokaal bij een absoluut tot de verbeelding sprekende prestatie komt.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.