Voedselvergiftiging nekt Yvonne in Australië

 

Yvonne Van Vlerken is dit weekend derde geworden in de Ironman van West-Australië en pakte daarmee alweer een boel punten voor de kwalificatie voor het WK in Kona in 2016. Maar er zat veel meer in dan de bronzen plak in Busselton. De Nederlandse ging lange tijd aan de leiding, maar haar looptempo zakte na de eerste helft van de marathon. De reden moest ze niet ver zoeken. Een voedselvergiftiging van vrijdag op zaterdag brak haar letterlijk zuur op.

“Zoals verwacht, kan je geen Ironman winnen als je op vrijdag en zaterdag ziek bent van een voedselvergiftiging,” vertelde Yvonne. “Tot die gezondheidsproblemen zag alles er perfect uit in de voorbereiding. Toen zaterdag de gevolgen nog voelbaar waren, wist ik al dat het moeilijk zou zijn om zo een Ironman te volbrengen.

Maar op wedstrijddag zelf probeerde ik er toch voor te gaan. Ik had bijna de hele tijd de leidersplaats in handen. Ik heb, zoals ze dat zo mooi in het Engels zeggen “Put everything on the line” en tot aan de 21 km lopen, bleef ik nog uitlopen. Ik had 6 minuten voorsprong en dat was ook zo gebleven, ware het niet dat ik na 28 km zeker vijf minuten heb verspeeld met overgeven. Het deed zo’n pijn dat ik vreesde in elkaar te zakken.

Maar wonder boven wonder kwam ik er in de volgende 5 km weer bovenop en liep ik opnieuw goed tot mijn lichaam dan definitief en hard op de rem ging staan. Ik kon alleen nog wandelen en joggen. Jammer, maar helaas. Het geluk was vandaag aan de anderen, al gun ik Sarah Piampiano haar allereerste Ironmanzege zeker. En volgend jaar gaat Marleen Hufe hier misschien winnen. Ze verdient het na drie tweede plaatsen.

Mijn derde plaats levert me in alle geval veel punten op voor de KPR dus mijn kwalificatie voor Hawaii lijkt nu al in the pocket. Dan heeft de verlenging van mijn seizoen en het doorzetten hier toch nog geloond,” aldus Yvonne.

Hier nog even hét moment waarop Yvonne de leidersplaats uit handen moet geven:

 

Geniet nog even mee van de finish van een leeggestreden Yvonne:

 

 

En een dag later kon Yvonne al weer lachen en berichtte ze dat ze toch tevreden is voor zowel Per als zichzelf, inclusief mooie foto van het Ironkoppel:

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.