3Quest – Marco Akershoek

Nu is het nog een constante balans zoeken tussen studie en sport. 

11540849_920121051380261_9032099259559498148_n

 

1. Jij hebt een druk school schema en een druk trainingsschema, hoe combineer jij dit met elkaar om toch goed te kunnen trainen en presteren? 

Het is vaak een kwestie van prioriteiten stellen. Vooral in deze periode ligt de prioriteit soms iets vaker op school dan op het sporten. Het is niet altijd makkelijk om mijn HBO opleiding sport en bewegingseducatie op een goede manier te combineren. Het kost veel tijd maar ik weet ook dat ik dan komend jaar mijn diploma op zak heb. Daar kijk ik naar uit om dan vervolgens volledig mijzelf op het sporten te richten. Nu is het nog een constante balans zoeken tussen studie en sport. 

11813536_1175686542448066_3017213828093306804_n

2.  Je beoefent de sport triathlon nu al heel lang, wat is in al die jaren je mooiste prestatie die je behaald hebt en waarom is die gene juist zo mooi? 

 

Oef, hele moeilijke vraag. Sinds mijn eerste wedstrijd op 7 jarige leeftijd in 2000 heb ik vele mooie momenten en resultaten gehad. Heb er tijdens mijn lange duurloop eens over nagedacht maar denk dan toch dat ik nu kies voor het NK Duathlon 2008. Misschien een rare keuze voor een triathleet maar deze overwinning was een hele mooie. Een aantal weken daarvoor was het NK triathlon in Aalsmeer. Hier kwam ik als eerste van mijn leeftijdsgroep van de fiets waarna ik vervolgens compleet door het ijs zakte tijdens het lopen en op een 5de plaats strandde. Een aantal weken daarna was de concurrentie nagenoeg hetzelfde als tijdens het NK triathlon. Maar op de eerste run liet ik iedereen mijn hielen zien en ben vervolgens redelijk soeverein naar de overwinning gelopen. Deze titel kwam zo onverwachts dat de ontlading heel groot was en daarnaast was ik ook redelijk verbijsterd over wat ik zelf liet zien en dat ik dat kon. 

11540821_920126571379709_5023866651908940110_n

3. Waar zie jij jezelf over 10jaar? Wat zijn je doelen en wat wil je binnen 10 jaar echt heel graag bereikt hebben. Bijv. een gezin, een mooie baan of toch die wereldtitel in de triathlonsport. 

Over 10 jaar. Dat is niet iets waar ik dagelijks over nadenk maar ik zou heel graag een aantal keer in de WTS willen starten om mijzelf in dat circuit te mengen. Daarnaast heb ik op de lange termijn het idee om een triathlon te gaan organiseren in Ouddorp. Dat lijkt me super gaaf als dat er eens van gaat komen, maar dan moet mijn eigen carriere tegen zijn einde lopen. Over 10 jaar hoop ik dat ik nog fit ben en nog steeds kan genieten van de sport en mee kan strijden met de top! 

1379626_732985753395942_1963808565_n

De volgende vragen wil ik stellen aan Remco de Veen:

1. Het is nog niet heel lang geleden of je was zelf een atleet die meetrainde in het NTC, nu ben je daar als coach veelvuldig aanwezig en ben je voornamelijk bezig met de jonge garde. Hoe ervaar je die stap, van atleet naar trainer?

2. Gewetensvraag: waar ligt jou grootste liefde, in de triathlonsport of toch in de zwemsport waar je ook heel mooi werk hebt verzet bij de roersoppers?

3. Naast coach ben je natuurlijk ook zelf nog actief bij wedstrijden. Zien we jou de komende jaren in jou limburg de Ironman van Maastricht meedoen?

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.