3Quest – Remco de Veen

 

Ik vind het prachtig om met gemotiveerde mensen te werken.

 

1379626_732985753395942_1963808565_n

 

 

1. Het is nog niet heel lang geleden of je was zelf een atleet die meetrainde in het NTC, nu ben je daar als coach veelvuldig aanwezig en ben je voornamelijk bezig met de jonge garde. Hoe ervaar je die stap, van atleet naar trainer?

Misschien is voor buitenstaanders wat verrassend, maar voor mijzelf een logische stap. Ik heb voor en tijdens mijn ‘atleet’ periode altijd een passie en connectie gehouden met het trainer/coach vak. Het heeft in mijn periode als atleet niet altijd een positieve werking gehad op mijn presteren, maar het is wat dusdanig dicht bij me staat dat ik dat niet kon laten. Ik ben nu als zwemtrainer/regiotrainer aan de slag in Sittard en als clubtrainer in Weert. Ik vind het prachtig om met gemotiveerde mensen te werken. Dus de stap die ik heb gemaakt naar het zijn van trainer bevalt goed.

2. Gewetensvraag: waar ligt jouw grootste liefde, in de triathlonsport of toch in de zwemsport waar je ook heel mooi werk hebt verzet bij de roersoppers?

Tja, gewetensvraag? Ik heb beide sporten bijzonder hoog zitten en in bepaalde maten kun je ook een vergelijking trekken tussen de twee. Bij beide gaat het erom om zo snel mogelijk een eindpunt te bereiken, het proces hier naartoe is weliswaar per sport verschillend, maar het houdt mij uitdagend bezig hoe deze stappen samen met een atleet te zetten. Ik zou nu dan ook niet mijn voorkeur uit kunnen spreken voor één sport. Ik train/coach in beide disciplines graag.

10869709_1084287891599058_3264235256797245836_o

3. Naast coach ben je natuurlijk ook zelf nog actief bij wedstrijden. Zien we jou de komende jaren in jou limburg de Ironman van Maastricht meedoen?

Nee, Ironman Maastricht laat ik zeker in 2016 nog aan mij voorbijgaan. Alhoewel het me gigantisch trekt om een Ironman te volbrengen denk ik dat ik vanwege mijn werkzaamheden in 2016 simpelweg niet genoeg trainingsomvang kan draaien om hier een succesvolle beleving van te maken. Ik blijf komend jaar mijn wedstrijdjes draaien, maar dat blijft bij sprint/OD en misschien één halve.

12009762_953954001330299_7017230722517587643_n

3 vragen aan Jacob Veenstra, collega cursist bij de TTN3 cursus, trainer/coach bij/in Groningen en bovenal, atleet.

1. Jij was dit jaar nr. 5 op NK Long Distance. Een minder zwemonderdeel werd gecompenseerd met een sterk fiets onderdeel. Wat gebeurde er op de fiets, was het gelijk vanaf het begin voluit of heb je 180k steady opgebouwd, en was dit alles volgens plan?

2. Alhoewel je ook in de eredivisie actief bent, ben je meer een man voor het lange werk. Zien we jou de komende jaren de Dutch triple volbrengen (frysman/ironman/challenge)?

3. Welke ‘wijze’ les heb jij de afgelopen jaren geleerd die je, de door jou getrainde en gecoachte atleten, probeert mee te geven?

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.