IM Maastricht – 1100 ingeschreven atleten en een nieuw fietsparcours en loopparcours.

DSC_0454

Ironman Maastricht groeit snel. Was het een jaar geleden nog een kleine zaal , waarin de komst van Ironman in Nederland gemeld werd, vandaag zat de voormalige grote raadszaal vol met belangstellenden.

De sfeer verwachtingsvol en gespannen. De euforie van de 1e editie galmt nog steeds na in Zuid Limburg en bij Ironman Europe. Zeker toen de promofilm getoond werd en men Boom Boos Bas Diederen op dat enorme verzet weer de Cauberg zag beklimmen.

https://www.facebook.com/IRONMANMaastricht/videos/763762393750012/

Björn Steinmetz
Björn Steinmetz

De goede luisteraar hoorde ook het vertrouwen van Björn Steinmetz namens Ironman Europe in de organisatie in Nederland. Er is een contract getekend voor 3 jaar, echter Steinmetz keek al kort vooruit naar 5 en 6 jaar vanaf nu.

Fietsparcours IM Maastricht
Fietsparcours IM Maastricht

Het oude fietsparcours ging op de schop, ook al naar aanleiding van opmerkingen van de deelnemers. Deelnemers die overigens de eerste editie met een 8.1 beoordeelden. Het zwemparcours blijft onveranderd met landgang bij het Provinciehuis. Het fietsen gaat niet meer naar Sittard en omgeving, maar doet België aan, zowel Wallonië als Vlaanderen. Sittard/Geleen maakt plaats voor Eijsden/Margraten, terwijl ook Valkenburg weer wordt aangedaan. De Belgische partners zijn de gemeenten Bilzen en Lanaken. In Valkenburg wordt de Cauberg verwisseld voor de Geulhemmerberg (daar waar Gerrie Kneteman in 1985 zijn beslissende demarrage plaatste). In Eijsden/Margraten krijgen de atleten de Bemeleberg voorgeschoteld. In Belgie wachten de triatleten de Cote de Hallembaye (de zware kant), vaak scherprechter in de Amstel Gold Race en de beklimming bij het Kasteel Alden Biessen. Een andere wijziging op het fietsparcours is na 90 kilometer de passage door het centrum van Maastricht over de Markt.

12347896_773315986127986_8592590435833031638_n

Het lopen gaat afgewerkt worden over 4 ronden, waarbij de atleten door het stadion gaan passeren. De Sint Pietersberg (in de volkmond ook wel De Hel genoemd) moet dus dit jaar 4 x beklommen worden en dus weerklinken ook de Rieu-geluiden 4 x voor de atleten.

Op vrijdag zal er een NightRun van 5km door het centrum van Maastricht gehouden worden en zal er een Pre-Party plaatsvinden.

De spin-off voor de Ironkids is ook positief. Inmiddels hebben zich 11 organisaties gemeld, waar in de aanloop van de finale van de Ironkids, Ironkidsevenementen worden georganiseerd. De verwachting is dat dit aantal nog zal groeien, gezien het Belgische aandeel in de editie 2016. Nieuw is ook dat de finale van Ironkids op zaterdagochtend op de Markt in Maastricht zal worden gehouden.

DSC_0451 DSC_0449

Inmiddels hebben  1100 atleten zich reeds ingeschreven, de organisatie verwacht ten minste 1500 atleten aan de start. De 1100 zullen na vandaag in ieder geval 1102 worden. Bas Diederen en Sarissa de Vries waren als Nederlandse troeven van de editie 2015 aanwezig tijdens de persconferentie en gaven beiden aan natuurlijk weer te zullen starten in Maastricht. Zij werden op ludieke wijze herinnert aan het feit dat ze zich dan nog wel moeten inschrijven.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.