Veel leesvoer, Na na na, de Poll loopt af, vele crosszeges – Wim’s Tri Journaal 69

12380018_1040042219350831_1317626437_n

DINSDAG – Genoeg te lezen vandaag, dus het WTJ is wederom wat aan de late kant. Leesvoer biedt ons bondsblad Triathlon Sport te over. Met een fijne cover met Axel Koenders in zijn topjaren als wintertriatleet, maar met direct achter hem ook de tweelingbroers Henk en Jan Versteegen. Hun lange haren verraden een wildere periode in het leven van deze sportmannen. En dat klopt Henk en Jan waren drummer en bassist van de legendarische nederbeat band The Shoes. Oei, ik realiseer me ineens dat ik oud word. Hits van deze ‘Schoenen’? Wel het mooi galmende Na Na Na of de ode aan de Japanse stad Osaka. Ik heb ze nog wel zien optreden met zanger Theo van Es, die veel minder op had met die malle duursport waar Jan en Henk zich naast de nachtelijke optredens mee bezig hielden. Behalve Sido Martens (twee keer op Pinkpop) en Syb van der Ploeg (De Kast) ken ik eigenlijk geen triatleten, die het gemaakt hebben in de muziekwereld. Maar zoals ik deze week zocht naar handballers (en vervolgens hoorde dat Margriet Uil een niet onverdienstelijk handbalster is geweest), wacht ik ook nu de reacties af.

Infographic-TS-december-2015-cropped-750x400

Verder ben ik wel getriggerd door het cijfermateriaal over de groei van de triathlonsport. De uitsplitsing per provincie inspireert me zelfs om volgend jaar 12 WTJ’s te wijden aan steeds een andere provincie van ons land. Wordt vervolgd.

12391080_776617732464478_6403769463231548434_n

We gaan alvast maar even naar Limburg, want daar gebeurt het dezer dagen toch wel. De Ironman-familie is haast elke dag wel in Heerlen te vinden. Onder meer in het Glazen Restaurant, maar ook met een fraaie cheque van 3120 euro voor Serious Request. Morgen eens even kijken hoe het met onze triatleet Benjamin uit Hoensbroek gaat. Zijn zwemmen zit er inmiddels op.

https://trikipedia.nl/stem-nu-op-de-topprestatie-van-2015/

O ja, de Poll is teneinde. We gaan morgen de finalisten bekend maken en dan kijken hoe we tot de ultieme prestatie van het jaar gaan komen. Met voor de winnaars nog steeds schitterende prijzen hoor. Dus als ik u was: nog gauw even stemmen.

logo rbr

De nieuwe Run-bike-run Series betekenen haast automatische dat het Dare2Tri Run-bike-run Circuit in haar huidige vorm ophoudt te bestaan. En zo geschiedt het ook. De duathlonsport richt zich volgend jaar in ons land vooral op de nieuwe Teamcompetitie, vergelijkbaar met de Divisies Triathlonsport. Over duathlons gesproken: de Pyramide crossduathlon verhuist naar het voorjaar. 21 Mei wordt waarschijnlijk de nieuwe datum. Binnenkort meer daarover.

De Limburgse Mescherbergloop werd beheerst door de triatleten. Marco Akershoek won, zoals eerder gemeld. Maar Donald Hillebregt (vizier Tokyo) liep hard en eindigde tweede. Erik-Simon Strijk was vierde, Martijn Dekker vijfde, Bob Martens elfde en Jardy van den Heuvel twaalfde. Coach Jordi Meulenberg is het nog niet verleerd: vierde master. En bij de vrouwen klopte Sophie van der Most opvallend Pien Keulstra. De Korte Bergloop was een prooi voor Rani Skrabanja en Maya Kingma won de prestatieloop. In de Neelder Veldloop te Roermond gingen de zeges o.m. naar Davy Heysteeg, Roger Smeets, Romy de Bruijn en Jack Niessen. En in de Waalwijkse Lido-Cross juichten Stein Posthuma, Armand van der Smissen en Marjon van de Wansem vanwege de volle winst.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.