Van Heerlen naar Breda; schaatsen; Twente en alleskunner Karen Eshuis – Wim’s Tri Journaal 71

 

DONDERDAG – 7,5 miljoen euro. Voor dat bedrag had Harrison Ford misschien tien minuten willen meespelen in de nieuwste Star Wars. Maar bij het Glazen Huis/Serious Request zijn de deejays er dolblij mee. Het is minder dan voorgaande afleveringen van dit 3FM-feestje en dat is maar goed ook, denk ik. Je moet niet altijd in de overtreffende trap bezig willen zijn. Een bruiloft, een Glazen Huis-party, onze triathlonheld Benjamin en natuurlijk die allerschattigste Lot. Ze maakten Serious Request meer dan de moeite waard. Ik vrees overigens wel dat ik er volgend jaar nóg meer over ga schrijven, want dan staat het Glazen Huis als het ware in mijn achtertuin: Breda.

Verder gaan we een rustig kerstweekeinde in al zijn er met name op tweede kerstdag al weer kerstcrossen, zoals de legendarische cross in Sprundel: omkleden in de schaapstal. Maar over het hele land verdeeld zullen er genoeg zijn. Op 1 januari is traditiegetrouw de allereerste triathlon in Edinburgh, Schotland. Voor de liefhebbers natuurlijk. Du- en triatleten richten zich op het tweede weekeind van januari als de Combi Egmond plaats heeft: de mountainbike-race op zaterdag, de beroemde halve marathon op zondag. En we hopen toch nog wel op een vorstperiode. Voor de toerritten en ook om beslagen ten ijs te komen in Quebec, waar de nieuwe wintertriathlon behalve lopen, langlaufen en ATB ook schaatsen bevat. Dat is nieuw voor de ITU overigens.

Logo HVT Triathlon

In Twente leeft de triathlonsport natuurlijk volop. De Twentse Triathlon Tour, TC Twente, Argo, de Aloha-ploeg van de UT, Holten, Rijssen en – sinds dit jaar – de Hof van Twente-triathlon. Dat belooft een nieuwe voorjaarsklassieker te worden. Bovendien is er het TTvW Hof van Twente triathlonteam. Pr-man/triatleet Rudi Jansen stuurde ons al eerder een bericht over het nieuwe damesteam, dat mee gaat doen in de 2e Divisie Noord. En nu, op de wat tri-nieuwsarme kerstavond, is er wel ruimte voor de presentatie van dit frisse team bestaande uit Laura van der Neut, Riande van Weezep, Maren Kuipers, Mieke Prins en Karen Eshuis. De laatste traint voor de hele triathlon in 2016, Mieke gaat een halve doen en Maren en Laura komen vanuit het wedstrijdzwemmen. De meiden komen uit Markelo, Goor en Holten. Tja, zie dan maar eens onder het triathlonvirus uit te komen. Succes in de Tweede Divisie!

 

Karen Eshuis is trouwens in het radio- en televisiewereldje geen onbekende. Ze was NOS-correspondent in China voor onder meer Langs de Lijn. Daarna werkte ze als journaliste bij het Financieel Dagblad, was de redactrice bij Spijkers met Koppen en in Holten had ze bijna een dubbelrol als verslaggeefster RTV-0ost annex deelneemster. Even vertellen wat Karen de afgelopen tien jaar allemaal deed? Komt ie: slapen tussen een paar vodden of in een 5-sterrenhotel, gesprekken met een wijze Vietnamees of wijgerige Zuidafrikaan, een interview op een massagraf in Bangladesh of in een gloeiend hete woestijn, met een rijke crimineel of een Olympisch kampioen. Fietsen door Peking of op de1914850_1041150352573351_5637455131579063898_n 10300634_1041150502573336_6300426621339754694_n 12390926_1041150429240010_3940335751195488305_n Mont Ventoux, hardlopen in Buenos Aires of het hooggebergte van Tibet, overvallen worden in Guatemala, roeien op de Amazone, verdwalen in Dhaka. Intussen versleet ze nog zes lovers waaronder profrenner Michiel Elijzen, die ze tijdens de Ronde van Peking ontmoette. Zelf was ze ooit Nederlands kampioene roeien. Voor de blondine uit Kerspel Goor ain’t no mountain high enough, ain’t no river deep enough. Die Ironman 2016? Appeltje-eitje.

12392025_1041150815906638_48115675829386542_n

Een zalig kerstfeest allen!

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.