Dé 10 Topprestaties van 2015

Nico Krijgsman
Nico Krijgsman (met nr 12 in de kleuren van AZVD) kreeg de meeste stemmen (foto: Marcel Meinema)

Toen we op 2 december begonnen met onze verkiezing voor dé topprestatie van 2015 hadden we nooit verwacht hoe de stemming er uit zou zien. Het resultaat mag een beetje een verrassing heten. Maar het toont wel een mooie balans tussen de atletische topprestaties van pro’s als Bas, Yvonne en Rachel en de bewondering van het grote publiek voor de knappe exploten van age groupers als Nico Krijgsman (puur matematisch gezien de winnaar van onze stemming), Pleuni Hooijman en Grada Boschker.

Grada was overigens de eerste om ons te wijzen op het risico van de befaamde populariteitspoll waarbij degene met het grootste sociale netwerk de meeste stemmen binnenrijft. Ze stelde zelf voor om iedereen winnaar te maken, want ze vond haar eigen prestatie niet in verhouding staan tot andere prestaties. We hebben dan maar besloten om de top-10 in de bloemetjes te zetten. En ja, misschien moeten we de stemming volgend jaar op een andere manier inregelen, maar wij zijn blij met de resultaten en we gaan de top-10 de komende dagen en weken nog wat extra in de verf zetten.

Op oudjaar maken we de winnaars van de triatlonclinic bekend. We willen alvast meegeven dat het één van de fans is van de meest populaire atleet uit onze top-10. Een mooier eindejaar kon Nico Krijgsman zich waarschijnlijk niet voorstellen, en dat een paar dagen na zijn verjaardag!

Bedankt iedereen voor het stemmen en ideeën voor een andere stemming in 2016 zijn altijd welkom op redactie@trikipedia.nl

Hieronder nog even het eindresultaat van de stemming:

[total-poll id=”14108″]

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.