IJzel, goed uitkijken, Spanje, Spierathlon, Holland 4kamp en Motion Monday – Wim’s Tri Journaal 81

 

WOENSDAG – Dat automobilisten de afgelopen dagen in het noorden gewaarschuwd waren voor de ijzel, mocht niet altijd evenveel baten. Diverse aanrijdingen en slippartijen waren het gevolg, gelukkig veelal met lichte verwondingen. Evengoed moeten ook de trainende triatleten goed op blijven letten. De wegen zijn even niet geschikt voor de broodnodige fietskilometers en zelfs als het weer wel kan, geldt – zoals mijn baas het na het ochtendoverleg altijd zegt – be carefull out there!

12467723_1048378295183890_1926832949_n

En dan nog, een ongeluk zit vaak in een klein hoekje, maar fietsers of hardlopers op de openbare weg zijn o zo kwetsbaar. Neem de Britse Kate Vanloo. Zondagmorgen begon ze de meervoudige clubkampioene van de Rugby Triathlon Club aan haar vaste fietsronde in de buurt van Southam toen ze plots werd aangereden door een witte Toyota Yaris. De 40-jarig Vanloo (met Nederlandse voorouders) overleed ter plaatse. Tragisch.

CYCePp5W8AEDK71
Foto Pien Keulstra

Heel anders ervaren onze Nederlandse toptriatleten de fietstrainingen in Zuid-Spanje, waar gedurende 80 kilometer op de autoweg zegge en schrijve 1 automobilist voorbij kwam. De sfeer is uitstekende in het Nederlandse team, getuige een foto van Pien Keulstra, waaruit blijkt dat de triatleten ook al het zwembad voor zichzelf hebben. Thumbs up under water met Kirsten Nuyes, Pien, Rani Skrabanja en Rianne de Croock.

Thuis in Nederland zijn de meeste wedstrijden via NTBinschrijvingen.nl nu wel opengesteld voor de triatleten. En dat gaat meteen hard. Van Maastricht bijvoorbeeld weten we dat de 1500-kaap al in zicht komt en het Gastels wedstrijdje tikt inmiddels ook tegen de 500e aanmelding aan. Met die wetenschap zullen ook de andere organisatoren ongetwijfeld oogsten. Hoe vaak ik op Twitter ook niet voorbij zie komen dat de goede voornemens gepaard gaan met training voor een allereerste 1/8e triathlon. De spanning valt uit de – nu nog – 140 tekens af te lezen.

Een van die vele evenementen, die het ongetwijfeld goed gaat doen is de tweede Spierathlon. Vorig jaar al met ambassadeurs als Pieter van de Hoogeband en Ronald de Boer en nu al staan de prominenten te dringen om erbij te zijn. Ook teams van Rennen voor Twee vorig jaar hebben de smaak zo zeer te pakken dat ze nu de Spierathlon doen en daarna toch weer terug keren om individueel in Oud Gastel te starten.

https://www.youtube.com/watch?v=7ZVLdIXIc1g&sns=tw

Verder was deze woensdag een vergaderdagje. Ook voor 2/3e van de redactie van trikipedia.nl, kriskrassend door het minst gladde gedeelte van het land. Onder andere was er een geslaagd overleg tussen de makers van Triathlonsport.nl en onze site onder het motto: samen staan we sterk! Morgen meer over de uitkomsten, tenzij het allemaal nog even onder de pet moet blijven.

12483646_1048368425184877_623657474_n
Foto Frank Hamelink

Verder was het dankzij Frank Hamelink (RTC Den Haag) een beetje Throwback Wednesday. Hij snorde een prachtig artikel uit de Leidse Courant van oktober 1982. Onze founding-father Gregor Stam was net terug van Hawaii met een schitterende 13e plaats. De eerste die reageerde was Rudolf Degenaar, de gymdocent die al eind jaren zeventig met de Holland Vierkamp de combi-sport in Nederland op de kaart zetten. De Holland Vierkamp vormde de basis van de latere Holland Triathlon Kijkduin en Almere. Wat is social media dan toch weer handig, want nu zijn we met z’n allen op zoek naar oude uitslagen van dat bijzonder zwem-fiets-loop-schaatsevenement.

261381_1048123298542723_4116761413880733381_n

Morgen kijken we vooruit naar het weekeinde met de Zeeuwse zwemloopklassieker in Vlissingen en waarschijnlijk laat ik meteen Zeeland als eerste provincie in een twaalfdelig serietje de revue passeren. Wie maandagavond 11 januari nog geen plannen heeft, kan naar Café van Bommel in Maastricht komen. De tweede editie van het Motion Monday Sportcafé staat volledig in het teken van de Ironman. Niemand minder dan de Team4Talent-toppers Bas Diederen en Martijn Dekker komen alles vertellen over de tweede Ironman. Jan Smeets van LopersCompany en George Walstock van de gelijknamige wielerspeciaalzaak geven uitleg over fiets en juiste schoeisel. En Emiel en Rob Frambach brengen de laatste nieuwtjes over het giga-evenement op 31 juli. Aanvang 20.00 uur.

 

 

 

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.