De jaaropgaaf voor de grootverdieners en andere hardloop-hobbies – Wim’s Tri Journaal 87

Miljonaire Daniela Ryf
Miljonaire Daniela Ryf

WOENSDAG – Een lijstje waar we nog niet aan toe kwamen: het financiële jaaroverzicht! Wereldkampioenen Olympische afstand Javier Gomez en Gwen Jorgensen zijn vorig jaar ook het rijkst geworden van hun sport. Samensteller Brian Maiorano is wat minder geïnteresseerd in de sportieve prestaties, maar des te meer in de klinkende munt. Voor TRS Triathlon houdt hij de verdiensten bij van triatleten op basis van 120 races: ITU, Ironman, Challenge, Bahrain en nog een paar goed gedoteerde races. In totaal verdienden 841 atleten daarin prijzengeld. De Triple Crown lijkt hij weer niet mee te tellen, want dan was Ryf beslist spekkoper geweest. En bij de mannen schat ik Frodo wel wat hoger in dan zijn vijfde plaats nu. Afijn, het is net als bij Quote: niet alles voor waar aannemen. En zeker niet aan de fiscus doorgeven! Pas op hoor!

Top 10 bij de mannen:

1.Javier Gomez (Spa)                    243.100 dollar

2.Michael Raelert (Dui)                148.500 dollar

3.Mario Mola (Spa)                       145.500 dollar

4.Sebastian Kienle (Dui)              141.400 dollar

5.Jan Frodeno (Dui)                     108.000 dollar

6.Tim Reed (Vst)                           104.500 dollar

7.Tim Don (Gbr)                            100.000 dollar

8.Vincent Luis (Fra)                       99.800 dollar

9.Terenzo Bozzone (Nzl)               93.250 dollar

10.Richard Murray (Rsa)              91.900 dollar

 

Frederik van Lierde is met 54.750 dollar zeventiende en beste Belg, Marino Vanhoenacker (44.000) volgt als 21e en Bart Aernouts pal daarachter met 43.570. Beste Nederlander is natuurlijk Bas Diederen met 19.000 dollar. Dirk Wijnalda als 165e met mooi zakcentje in de vorm van 5800 dollar.

Duizelt het u al voor de ogen? Dan gaan we verder met de top 10 van de vrouwen.

 

1.Gwen Jorgensen (Vst)                218.000 dollar

2.Daniela Ryf (Zwi)                        212.000 dollar

3.Helle Frederiksen (Den)            154.500 dollar

4.Mirinda Carfrae (Aus)                127.000 dollar

5.Jodie Swallow (Gbr)                   125.000 dollar

6.Meredith Kessler (Vst)               107.700 dollar

7.Rachel Joyce (Gbr)                     106.250 dollar

8.Andrea Hewitt (Nzl)                  103.600 dollar

9.Sarah True (Vst)                          94.800 dollar

10.Vicky Holland (Gbr)                 93.900 dollar

 

Yvonne van Vlerken is 19e met 53.000 dollar. Maar stiekem denk ik dat Yvonne wel wat korter staat in de ranking. Rachel Klamer staat op de 27e plaats met 41.400 dollar. Dan is er een groot gat met Sarissa de Vries goed voor 2750 dollar. Ook Maaike Caelers moest een tandje terug schakelen, maar zag nog altijd 1900 dollar bijgeschreven worden op haar bankrekening.

En dan nu….. de top tien van de speakers!

 

Terug naar onze uit de hand gelopen hobby dan maar. We ‘lopen een beetje uit’ met de loopuitslagen van afgelopen weekeinde. Zo won Sandra Wassink bijvoorbeeld de Kroese Wevers Cross in Winterswijk voor Dorothe Vrieze, waren Remi Jansen en Tamar Veltman de snelsten in de Lokoloop in Zeewolde en dat Tamar dat op zaterdag ook al was in Amersfoort. In de crosscompetitie van Emmeloord waren Erik Leusink en opnieuw Marije Dankelman succesvol. Joey van ’t Verlaat won de Running Point Cross in Vlaardingen. Tot slot nog even terug naar de combi, de zwemloop in Vlissingen werd voor het eerst gehouden in 1987 gewonnen toen door Nick Marijnissen. De huidige winnaar Arno Nackaerts is overigens het Vlaamse vriendje van Quinty Schoens. De kortste afstand werd gewonnen door Stijn en Hilde Koole, dochters van Niels en Chantal. Syb de Jong en Jytske Weersma presteerden het best op de iets langere afstand voor de jeugd. En Saskia van den Ouden won weliswaar de halve bij de D40, overall was Aafke Groot de snelste. Ere wie ere toekomt.

Voor wie komende zaterdag mee doet aan de 6e Pop- en Sportquiz van ’t Veerke in Oud Gastel geldt één tip: Leer ALLE uitslagen van buiten 😉

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.