Holten en Rachel genomineerd voor ETU-Congres; Real Men in Gastel; de Muur – Wim’s Tri Journaal 88

DONDERDAG – Dat de organisatiegraad in Nederland hoog is, merk je vaak aan reacties van buitenlanders. Bij zijn regelmatige bezoekjes aan ons land verzekerde ‘founding father’ Hans Dieben me dat het er in Amerikaanse races vaak rommelig aan toe gaat. “You guys have top level in organizing’, zei Hans dan.

12516035_1052392101449176_121389250_n

Het bewijs viel vandaag in mijn mailbox. Hendrik Markvoort en Martin Pieters brachten vol trots het nieuws naar buiten dat de ETU de Stichting Triathlon Holten heeft genomineerd voor de titel ‘Organiser of the year 2015’. De organisatie neemt het op tegen Sochi Final European Cup, het EK in Geneve en de Junior European Cup in Tiszaujvaros. Rachel Klamer is ook genomineed, maar dan als Europees triatlete van het jaar.. Klamer neemt het op tegen de Britse Vicky Holland (of is zij ook Nederlandse), Nicola Spirig (in 2009 Europees kampioene in Holten overigens) en de Ukrainse Yuliya Yelistratova. De ETU houdt de verkiezingen voor het eerst.. Voor Holten is het een enorme waardering van de wedstrijd, maar ook het harde werk van de 950 (!) vrijwilligers. Er zijn de laatste jaren veel Nederlandse wedstrijden bij gekomen, maar de Holtense organisatie staat voor mij nog altijd aan de top. En daarmee doe ik niets af aan die tientallen andere nationale toporganisaties. Zondag worden op het ETU Wintercongres in Parijs de winnaars bekend gemaakt.

rachel

Rachel is trouwens in lichte paniek. Aangekomen op Fuerteventura voor de volgende training blijken haar materialen nog in Nederland achtergebleven. Ze doet via Facebook een oproepje. Allemaal delen dus.

12528675_1052392428115810_1058543271_o

Van Holten wisten we inmiddels ook dat Beau van Erven Dorens mee gaat doen. Even dachten we dat hij de vier Real Men uit het gelijknamige RTL-4 programma mee neemt naar de Sallandse Heuvelrug, maar Beau vreest dat de mannen door trainen om hem te verslaan. Dat eerste is waar. Calle Crommentuyn is sinds kort aangesloten bij TV Roermond. Na de laatste uitzending van het programma en ook nog eens de Nationale IQ-test op televisie hebben de mannen besloten ook in Nederland nog een wedstrijd te doen. De keuze is gevallen op de Verwer & Janssen triathlon in Oud Gastel. Hoewel Remy niet meer over een racefiets beschikt, komt dat wel in orde. Maikel en Dennis maken het kwartet helden compleet. Commentaar van Calle: “Het zwemwater in Brabant zal allicht wat kalmer zijn dan de Atlantische Oceaan in Portugal.” Oud Gastel heeft ervaring met landelijke televisie. Vorig jaar was er het vijfdelige EO-programma Rennen voor Twee. Overigens een aantal van de deelnemers van Rennen voor Twee kiest ook in 2016 voor deelname in Oud Gastel.

En het volgende programma kondigt zich al weer aan RTL7 zoekt Nederlands Ruigste met een aantal sporttakken waaronder triathlon. Het gaat om fitte sporters. Bij de NTB weten ze meer.

10653334_10153355575712157_1753944024308126081_n

Niet alleen ons land krijgt steeds meer leuke evenementen, onze zuiderburen gaan de Muur van Geraardsbergen bedwingen. Op 3 juli is er niet alleen een sprint triathlon, ook een 101-wedstrijd (1 km. zwemmen, 90 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) met steeds die scherprechter uit de Ronde van Vlaanderen in het parcours.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.