Sarissa én Donald naar Davilex; Mirjams kat; bewonersinitiatief Hoogvliet – Wim’s Tri Journaal 89

 

VRIJDAG – Primeurs daar houden we van. Pr-man Niels Koster gunt ons er vandaag eentje. En wat voor één: niet alleen Sarissa de Vries wordt toegevoegd aan het Davilexteam, voor de Eredivisie mannenploeg gaat dit jaar ook Donald Hillebregt uitkomen. De formatie – ooit begonnen rondom Jan van der Marel en Rik van Trigt – is daarmee weer twee toppers rijker.

Foto Toon Dompeling
Foto Toon Dompeling

Eerst Sarissa maar even. De 26-jarige geboren Lekkerkerkse maakte vorig jaar een zeer verdienstelijke overstap naar het lange werk. De vice-wereldkampioene bij de neoseniores van 2012 was niet alleen de beste in Stein, ze maakte ook een sensationeel debuut in haar thuisstad Maastricht op de Ironman: tweede. Sarissa past daarmee uitstekend in de lange afstandsselectie van Davilex, terwijl ze wel voor Ferro Mosae Eredivisiewedstrijden blijft doen. Ze is in december afgestudeerd bewegingswetenschapper en werkt nu parttime in de University Gym en als hoofdtrainer voor TC Maastricht. Met de wedstrijden in Bilzen, Stein, Klazienaveen, Maastricht en Almere wacht haar een pittig programma.

12417845_1052827931405593_4848038165011163216_n

En dan Donald Hillebregt. Vorig jaar nog bij ZSC Oceanus is uiteraard van grote waarde voor het Eredivisieteam, wat vorig jaar zo verrassend sterk derde werd. Donald draait al enkele jaren mee in het internationale circuit. De Hillegommer richt de focus op de Spelen van Tokyo. In eigen land werd hij vorig jaar zesde op het NK in Weert en vijfde op de sprintkampioenschappen in Veenendaal. Niels meldt dat met zijn komst de doelstelling opnieuw een podiumplaats wordt voor Davilex-Roelofs-Specialized, de drie trouwe sponsoren. De basis van het team blijft bestaan uit Frank Heestermans, Maikel Zuijderhoudt, Niek Heldoorn en Rob Kwaaitaal. Dienst zonen Hugo en Roel zullen een steeds prominentere rol gaan innemen. Verder is de inbreng van de buitenlandse gastatleten Kjel de Hertog (B) en Maximilian Sasserath (D) van groot belang geweest en ook dit jaar.

Het tweede Davilex-team promoveerde afgelopen van de derde naar de tweede divisie. Niels: “Dat team wordt steeds meer onze opleidingsploeg. De lat voor het tweede team ligt een stuk minder hoog, zij vormen de ‘vrienden van Davilex. Toch hebben we ook daar een talent voor de toekomst in zitten: wedstrijdzwemmer Stefan Timmermans komt over van Sports Planet Westervoort. Hij wordt later dit jaar reserve voor het Eredivisie-team. Verder komt Rob Mulders over van vroegere Eredivisionist DSZ Wave naar ons.” Het wordt een topjaar. En Niels: omdat je pas zondag op de Davilex website het nieuws brengt, is dit Tri Journaal vrijwel geheel gewijd aan de azuurblauwe formatie.

12467959_1096330723719869_1914701977_n

Ook al omdat het een tamelijk rustig wedstrijdweekeinde wordt. Tenzij je het vliegtuig gepakt hebt naar de Cayman Islands voor de Mercuryman of naar het Argentijnse La Paz voor de eerste ITU-triathlon van het seizoen of een duathlon op Lanzarote. Verder zijn het twee dagen om de kat een beetje te vertroetelen (Mirjam) of aan hersengymnastiek te doen bij Veerke’s legendarische Sport- en Popkwis. Daar is in ieder geval een team van triatleet Remco Vitscher uit Hoogvliet en omstreken. Kunnen we hem mooi feliciteren met de deze week behaalde trofee voor de Scholentriathlon, die uitgeroepen is tot hét bewonersinitiatief 2015. In deze tijd van burgerparticipatie dus heel actueel.

Morgen kwismastertje spelen en Ruud jureert. Zondag zijn wij er weer!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.