Holten en Rachel net niet; Duathlon La Santa; Strandrace; Gastel zo goed als uitverkocht – Wim’s Tri Journaal 90

 

ZONDAG – Eerst maar de spanning wegnemen in Holten en omstreken. De titel Europese organisatie van het jaar gaat naar Genève, host van het Europees kampioenschap 2015. Holten kreeg een eervolle vermelding. Rachel Klamer werd niet de triatlete van het jaar, die eer ging naar Nicola Spirig. Bij de mannen was er geen discussie mogelijk: Javier Gomez is de allerbeste. De titel Nationale Federatie van het jaar gaat naar Groot Brittannië, de titel technisch official van het jaar is voor dr. Bela Varga en Jorge Garcia (zij deden de European Games in Baku), de winnaar van meest belovende Nationale Federatie gaat naar Croatië. En de winnaar van meest informatieve website 2015 gaat naar tadaaaa www.trikipedia.nl (denken we…).

In zijn toespraak tot de voorzitters van 33 Europese bonden schonk ETU-president Renato Bertrandi mooie woorden aan de organisatoren in Rotterdam van het WK paratriathlon en aan de Oostenrijkse organisatoren van het WK wintertriathlon. Uiteraard ontbrak ook Marisol Casado niet. En dan te bedenken dat deze Spaanse ook nog een gewone baan heeft.

12548975_1242310242452558_249030810193790376_n
Vakantie voor Yvonne van Vlerken

Terwijl in Brabant Limburg het drieweekse carnavalsseizoen is ingezet, kijken wij onverstoorbaar naar de sportieve prestaties van onze tri- en duatleten. Op het evenement-rijke vulkaaneiland Lanzarote was zaterdag de internationale duathlon van Club La Santa. De wedstrijd werd de laatste twee jaar gewonnen door Yvonne van Vlerken, maar Vonny is nog even ‘on holiday’ zo te zien. Marco Hoogenraad, Johan Wagenaar en Peter de Jong vormden de Nederlandse inbreng. Samen met hun inspirator Harrie Impelmans plakten ze de wedstrijd aan een paar pittige trainingen vast.

Foto Harrie Impelmans
Marco Hoogenraad, Johan Wagenaar, Peter de Jong, Kenneth Gasque Foto Harrie Impelmans

 

1620592_10153977571477625_5744201431857476075_n
V.l.n.r. Leon Martin Drajer, Stephen Bayliss en winnaar Alessandro Degasperi

De duathlon was vier jaar terug eenmalig een Powerman. Mister Lanzarote Kenneth Gasque heeft al die predikaten feitelijk geeneens nodig, het noordelijke Canarische Eiland trekt elk moment van het jaar internationale duursporters. De run-bike-run werd dit keer gewonnen door Alessando Degasperi, geen onbekende op Lanza. De Italiaan won vorig jaar immers de Ironman, die dit jaar trouwens toe is aan haar zilveren jubileumeditie. Tweede werd de Spanjaard Leon Martin Drajer en derde de Brit Stephen Bayliss, die met vrouw Bella en zoontje Charlie als tweede thuisbasis Sands Beach Resorts op Lanzarote heeft. Internationaal ook het vrouwenpodium, want de Venezolaanse Joselyn Brea Abreu bleef twee Tsjechische baanatletes Korvasova en Drahotova voor. En onze mannen? Marco 30e, Johan 33e en Peter 56e.

Aan het eind van de ATB strandrace Zeeland in en rondom Scharendijke stond Alieke Hoogeboom opnieuw op het podium: nu als derde. Esther Kortekaas werd vierde. Bij de mannen werd zevende Ramses Bekkenk. Winnaar werd trouwens Tom Dumoulin.

12606866_1053770647977988_417910902_n
Sara Gross

Op de internationale transfermarkt is de Canadese Ironman-specialiste Sara Gross toegetreden tot het grootse Bahrain Endurance Racing Team. Op de nationale transfermarkt is na afloop van de Sport- en Popquiz het Jumbo-team ‘versterkt’ met de heren De Haan en Van den Broek. Van vakkenvullers tot zakkenvullers zeker?

Foto Rens van Grinsven
Foto Rens van Grinsven

Alle gekheid op een stokje. De Verwer & Janssentriathlon Oud Gastel is de volgende wedstrijd, die zo goed als vol is. Dat wil zeggen: alleen op de sprint afstand, de jeugd- en junioren en de trio’s is nog plaats. Dus kunnen we met een gerust hart andere wedstrijden in datzelfde weekend ‘in de kijker’ zetten: de ICAN Triathlon Amsterdam bijvoorbeeld of de Franse Ch’Triman in Gravelines. Het zijn per slot van rekening ook wedstrijden, die zichzelf graag promoten via onze site. Dat kunt u trouwens ook doen hoor. Meer info: redactie@trikipedia.nl

 

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.