Trainen maar; Joyce overwint alle Caymannen; de loopwedstrijden; Weissensee; ETU en golf – Wim’s Tri Journaal 93

CZGpotuUMAAnaH4.jpg large

WOENSDAG – Belangrijkste nieuws van dinsdagavond laat: de koffer van Rachel Klamer is terecht en veilig aangekomen op Fuerteventura. Trainen maar Rachel! Klamer in dit geval, want we stappen meteen over op een andere Rachel.

IAeXdNbQ

Van de Mercuryman op de Cayman Islands komen de resultaten nu pas binnen. Het is ook een afgelegen eiland hè. De Britse Rachel Joyce was vanuit Chili naar deze tropische bestemming afgereisd. Ze was de enige professional aan de start en overweldigde het hele startveld. De mannelijke winaar – Marius Acker – bijvoorbeeld bleef zeven minuten achter op Joyce. Uit de duathlon van Lanzarote nog de aanvulling dat Betty van der Weijden tiende eindigde bij de vrouwen. Daarmee is meteen het eerste puntje voor de rankings 2016 uitgedeeld. Ook de mannen zaten nog wat korter: Marco Hoogenraad 27e, Johan Wagenaar 30e en Peter de Jong 52e.

maud

Veel hardloopevenementen nog altijd in de wintermaanden. Grootste succes daarin kwam voor wat betreft de triatleten op naam van Maud Golsteyn die in 1.23.24 de halve marathon in Posterholt oftewel de Annendaalloop won. Juriena de Vries is derde geworden in de Leemkuilcross van Nijmegen, Armand van der Smissen en Wout Graafmans waren in hun categorie de besten in de Wilkins Sports Cross te Goirle, Ramon van der Wilde, Michel de Maat en Carola Nell behaalde alledrie brons op de Ruitenburg Halve van Maassluis. En in de Pampushoutcross van Almere vielen Sione Jongstra (2e), Rob Barel (3e), Ilona Eversdijk (3e) en Maikel Zuijderhoudt (3e) in de prijzen. Raimond van der Boom was de snelste in de Broeksteker Veldloop te Ekehaar. Janien Lubben won de 10 kilometer Unnikloop te Klijndijk. Linda van Bemmel triomfeerde in de Heideloop van Garderen. Mark Saathof en Brigit Landewe deden dat in de Lageveldloop te Wierden.

Nog even gekeken of Haaksbergen nog schaatsen triatleten opleverde, maar de marathonschaatsers lieten wel langebaanrijder Bart Swings toe, die derde werd, maar geen andere ‘buitenbeentjes’. Een aantal (winter-)triatleten is wel afgereisd naar de Weissensee waar de hele week toertochten worden gehouden in de aanloop naar de Alternatieve Elfstedentocht. Meer daarover komende dagen.

12570996_1055036561184730_1040076076_n

Terwijl wij hard doorwerken om u dagelijks een Tri-Journaal te bezorgen was de ETU-family dus bijeen in Parijs. Een praatje hier, een etentje daar. En dat alles op sjiek, want er was een heus ETU Gala-diner bij. Nederlandse bobo’s weten er alles van en poseerden braaf op de staatsiefoto van de Europese Triathlon Unie. U herkent vast John Raadschelders op de eerste rij, voorzitter Wim van Oijen halverwege en ook Martin Breedijk. U vraagt zich natuurlijk af waar Hans, Ruud en ik staan? Welnu, op dat moment laafden wij ons al aan een eerste gerstennatje.

12573144_1055143574507362_743721664870025887_n

Onzin natuurlijk, we maken met zijn allen onze sport. Een geintje op zijn tijd moet kunnen. Dat moet ook topgolfer en multimiljonair Jordan Spieth gedacht hebben toen hij twitterde: als ik een gouden medaille win voor Amerika op de Olympische Spelen in Rio, kan ik altijd jaren later nog liegen en zeggen dat ik de medaille met triathlon heb gewonnen. Dan lijk ik tenminste een echte atleet. Haha, die Jordan snapt het. Golf keert, zoals u weet, net als rugby terug op het Olympische programma.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.