We love stats; Shirin heeft al kampioenstrui; Rahel in Dubai; Bart (BC not JC) is back in Israman! – Wim’s Tri Journaal 98

 

DINSDAG – Ik vertel niks nieuws als ik hier beken een lijstjesfreak te zijn. Gelukkig heb ik soort (lot?)-genoten. In Denemarken, Italië, Duitsland, Engeland en Amerika zijn contacten, die op de achteruit ook een sticker ‘I love stats’ hebben geplakt. Het zijn leuke uitwisselingen van data, feitjes, uitslagen waar alleen wij van smullen. Een buitenstaander snapt er niets van.

Cameron Brown
Cameron Brown

Neem gisteren. Toen het imponerende rijtje van zes overwinningen van Jodie Swallow in dezelfde wedstrijd indruk maakte. Uniek was het niet, gaven we al aan. Meteen gingen mijn ‘I love stats’-vrienden op jacht naar een lijstje met triatleten, die vaak dezelfde wedstrijd wisten te winnen. Een lijstje dat ik graag met jullie deel:

Jan van der Marel onderweg naar 1 van de 7
Jan van der Marel onderweg naar 1 van de 7

Cameron Brown (11x Ironman Nieuw-Zeeland); Mark Allen (10x Nice); Michellie Jones (10x San Diego); Paula Newby Fraser (9x Ironman Hawaii); Ronnie Schildknecht (8x Ironman Zwitserland); Michellie Jones (8x Escape From Alcatraz); Olivier Bernhard (8x Powerman Zofingen); Marino Vanhoenacker (7x Ironman Oostenrijk); Erika Csomor (7x Powerman Zofingen); Michellie Jones (7x Chicago); Jan van der Marel (7x Nieuwkoop); Natascha Badmann (6x Ironman Hawaii); Dave Scott (6x Ironman Hawaii); Mark Allen (6x Ironman Hawaii); Vanessa Fernandes (6x Madrid); Gina Crawford (6x Challenge Wanaka); Jodie Swallow (6x 70.3 IM Buffalo City); Gerrit Schellens (6x Holland Triathlon Almere).

Shirin van Anrooij Nederlands Kampioene
Shirin van Anrooij Nederlands Kampioene

Nog vóór de NTB een Nederlands kampioenschap heeft uitgeschreven, is de eerste rood-wit-blauwe trui door een triatlete al behaald. Want terwijl in West-Brabant oudere zus Lindy gevolgd werd, stond in het Oostbrabantse Eerde Shirin van Anrooij naar het Wilhelmus te luisteren. Ook Tibor del Grosso greep de titel, al komt hij wat minder vaak uit in onze sport. Mika Sardina heeft wel triathlonambities, hij werd zevende op dit NK van Wielervereniging Schijndel.

Nog wat laatste uitslagen van afgelopen weekeind. In de Spiridon-cross te Rijen waren Marjon van der Wansem, Armand van der Smissen en Wout Graafmans te sterk voor hun tegenstanders.

12650236_1058274554194264_1107247709_n

Vroeg in de week blikken we al vooruit naar het weekeinde. Want dat begint in Arabische landen immers al op vrijdag. En komende vrijdag is het in het Midden-Oosten dubbel raak met de Israman en de 70.3 Ironman van Dubai. In de laatste race zien we Rahel Bellinga bij de profs. De Belgen hebben Bart Aernouts (prettige herinneringen aan de wedstrijden hier) en Tine Deckers in de woestijn-ring. Of het weer de eerste wedstrijd van de Triple Crown is, weten we niet. Feit is dat Terrenzo Bozzone en Daniela Ryf als titelverdedigers ongetwijfeld de bankrekening weer kunnen spekken. Een iets lager prijzengeld, maar daarmee niet minder prestigieus is de Israman. Voor ons land een interessante, want Bart Candel verdedigt er zijn titel op de hele. Bart maakt een enerverende week door. Vandaag afgestudeerd, dus voortaan als geneeskundige dr. Bart door het leven, morgen het vliegtuig naar Tel Aviv en dan met een gehuurd busje naar Eilat. Daarbij is hij vergezeld van Edo van der Meer, Diederik en Evert Scheltinga en Robert de Korte, die allen de halve afstand doen. Bart weet niet wat hij ervan kan verwachten. “Het zal op karakter moeten gebeuren.” In Israël zullen ze hem met open armen ontvangen. Overal in Eilat hangen posters met daarop: ‘HE IS BACK’. En de verloren zoon in dit geval is niet JC, maar BC.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.