Bonbini Challenge Aruba; Machiel glijdt naar brons; Hebreeuwse uitslagen – Wim’s Tri Journaal 99

Mario Nooijen
Mario Nooijen

WOENSDAG – Een nieuw exotisch toetje aan het einde van het seizoen: een gloednieuwe Challenge en dat nog wel op ons overzeese gebiedsdeel Aruba. Race-director Richard Belderok van de Challenge Almere-Amsterdam maakte het vandaag bekend. Hier in West-Brabant hebben we het altijd over de drie A’s (asperges, aardbeien, ansjovis), maar de triathlon heeft ze nu dus ook: Almere, Amsterdam, Aruba.

Challenge Aruba
Challenge Aruba

23 oktober is de datum en het belooft een fantastische halve triathlon te worden. De Almere-crew gaat een adviseursrol spelen bij het door Mario Nooijen opgezette evenement. Mario is een ervaren triatleet, geboren in het Brabantse Veghel en inmiddels al weer heel wat jaartjes met vrouw Sharenda en twee kinderen woonachtig in Palm Beach, Aruba. Hij deed onder meer de Ironman Zürich en is betrokken bij de Aruba Triathlon Association ATA, die al best veel evenementen op dit land binnen ons Koninkrijk houdt. Laten we hopen op een groots Arubaans festijn met dito after-party!

Machiel Ittmann op weg naar brons
Machiel Ittmann op weg naar brons

Van de tropische eilanden in de Carabiën naar het Nederlands kampioenschap langlaufen. Want ook daar voelen onze triatleten zich thuis. Machiel Ittmann bijvoorbeeld, gelukkig bijtijds hersteld van een blessure, gleed in de sneeuw van Reit im Winkl naar brons op het NK vrije stijl (skate) op de 7,5 kilometer. Machiel kon zijn titel weliswaar niet prolongeren, maar keek toch tevreden terug op de wedstrijd, die gewonnen werd door het 16-jarige talent Max Teeling (zoon van Sydney). Verrassende andere namen op Duits grondgebied uitgevochten nationaal kampioenschap: 9.Frans van Heteren; 20.Thomas Naasz; 29.Cock Fangmann. Het waren de eerste wedstrijden, de andere afstanden komen de komende dagen aan bod.

12651367_1168357056522697_8240455413282067952_n
Nederlandse Israman delegatie

Van temperaturen rond het vriespunt in de Beierse Alpen naar de aangename (21 graden) woestijnwarmte van Eilat. Bart, Edo, Evert, Diederik en Robert zijn onderweg om vrijdag uit te komen op de Israman. Ik hoop van harte op top vijf klasseringen voor onze jongens en eventueel met andere niet-Israëlieten. Niet dat ik het hen niet gun, maar die Hebreeuwse namen zijn zo moeilijk te ontcijferen in de uitslagen. Heb ik met de Russische, Chinese en Japanse races ook overigens.

12552615_779855952118777_4632229164310785212_n
Bert Flier met Abel

Nog meer woestijnbestemmingen, maar dan voor langere tijd. Bert Flier, zijn vrouw Tabitha en hun eenjarige zoontje Abel pakken binnenkort ook het vliegtuig met bestemming Addis Abbeba. De tweevoudig landskampioen hele triathlon geeft zijn leven een nieuwe wending. Voor in elk geval een jaar gaan de Flieren werken op de boerderij van Berts vader. “Ik blijf coachen namens 3i1Sports en lekker trainen.” We zijn benieuwd of Bert de van oudsher sterke loopnatie ook aan het zwemmen en fietsen krijgt. Bert, namens de redactie van trikipedia.nl maar ook namens triathlon Oud Gastel (waar je ambassadeur van bent) wensen we je een hele mooie toekomst in de Hoorn van Afrika.

Er is nog veel meer tri-nieuws, maar ja: ik moest van Hans en Ruud ook wat overhouden voor de 100e! Dus tot morgen dan maar.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.