Tim-Tim; Vertrekkende en arriverende triatleten in de woestijn; uitvinder van triathlon overleden – Wim’s Tri Journaal 105

12695923_1062025540485832_1339503876_n

WOENSDAG – De transfermarkt druppelt in februari nog een beetje na. Zo was Team Squadra Kalas nog druk in onderhandeling om het vertrek van Tim Brydenbach te compenseren. Vooral van de voornaam viel moeilijk afscheid te nemen, vandaar dat de ene Tim wordt ingeruild voor de andere Tim. De 25-jarige Tim van Hemel komt de Eindhovense landskampioenen versterken. Op zijn vierde jaar zette Tim van Hemel zijn eerste schreden op de atletiekbaan. Hij groeide uit tot een succesvolle duatleet met internationale successen zoals de Europese duathlontitel in 2012.

Door een aanslepende blessure moest Tim het lopen en fietsen vorig jaar noodgedwongen op een lager pitje zetten. Hij bracht veel tijd in het zwembad door en maakte daarmee als zwemmer grote progressie. Dat biedt hem perspectieven om zijn triathlonambities waar te maken. Tim: “Ik hoop enkele malen te kunnen starten in de Nederlandse eredivisie en ik geloof dan ook dat de komende jaren voor zowel mij als het team een leerrijke ervaring zullen worden!”

12647631_1062025677152485_1181084996_n

Bij Squadra Kalas is men blij met de komst van Tim van Hemel. Coach Koen de Haan zegt: “Hij neemt veel internationale ervaring mee die hij kan overbrengen aan zijn nieuwe ploegmaten.” Squadra heeft de ambitie om steeds hogere ogen te gooien tijdens internationale wedstrijden, dus Van Hemel is op alle fronten met recht een aanwinst te noemen. Tim van Hemel is de derde aanwinst van Squadra Kalas. Eerder werd al bekend dat Devi Wolthuizen en Mark Hamersma komend seizoen actief zullen zijn voor het Eindhovense team. Tegelijkertijd neemt Squadra afscheid van een ander gewaardeerd lid: Tim Brydenbach. De Belg gaat zich volledig richten op triathlons over de lange afstand en heeft daarom de overstap gemaakt naar het lange afstand team Leie Triathlon Team Deinze. Hij gaat de boeken in met de eerste overwinning in de eredivisie voor Squadra en wordt daarnaast binnen het team herinnerd om zijn humor en teamspirit.

Tot zover de berichtgeving over Squadra Kalas. Ben wel benieuwd wat de andere teams daar weer tegenover gaan zetten?

 12644788_1062095460478840_7559991154014541048_n

Mooie woestijnfoto’s van ‘onze mannen’ in Eilat verschijnen in groten getale op social media. Wij pikten er een sprekende van Bart Candel uit. De man schijnt de heldenstatus bereikt te hebben in Israël. Nuchter als altijd kijkt Bart al weer uit naar zijn volgende extreme uitdaging: de Norseman. Over uitersten gesproken….

12592315_754352968033926_4073540341699177545_n

Zijn Eilat en Dubai inmiddels verlaten, Abu Dhabi staat al klaar om de triatleten te ontvangen voor de eerste World Triathlon Series 2016. Begin maart is het zo ver. Voor Nederland komen Rachel Klamer en Maaike Caelers uit. Spannend hoe Maaike uit de winter is gekomen. Op bijgaande foto is ze in goed gezelschap van onder meer Andrea Hewitt (links), werkend aan de juiste vorm op het hoogste mondiale niveau.

12654604_1062095393812180_5558010751515964878_n

In Amerika is op 80-jarige leeftijd Jack Johnstone overleden. Hij wordt gezien als ‘Triathlon Cofounder’. Van origine was Jack wedstrijdzwemmer, in de jaren zeventig ging hij marathons lopen en in 1974 stond hij mede aan de wieg van de eerste run-bike-swim (in die volgorde). In het donker lagen sommige van de 46 deelnemers ’s avonds laat nog in het water. “We hadden geen idee waar we aan begonnen waren”, zei Johnstone later. Hij deed zelf ook mee, evenals ene John Collins… Toen de sport Olympisch werd schreef de Amerikaanse pionier op zijn website: ‘In this small way, I changed the world; the course of athletic history.”

 voeding

En nu gauw over naar de pagina van Sportvoedingtriathlon.nl, want ook ik wil kans maken op zo’n te gek Powerbar Training Pack. Eerst even de twee vragen oplossen en dan hopen dat ik het nog voor de carnaval in huis krijg….

www.sportvoedingtriathlon.nl

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.