Lubben heerst, Christiaans houdt net voldoende over

Janien Lubben Norg

Joost Christiaans heeft in de GVAV Runnersworld Cycletrend cross duathlon van Norg zijn favorietenrol waargemaakt, maar veel overschot had de cross-atleet van het jaar (2015) niet op een sterke Erik-Jan Spijkerman. Bij de vrouwen was het verschil enorm. Janien Lubben knalde de verzamelde tegenstand omver tijdens het mountainbiken en won afgetekend.

Het parcours lag er zwaar bij en vooral in het mountainbiken werd zowel bij de mannen als bij de vrouwen het verschil gemaakt. Beide winnaars moesten na de eerste run in de achtervolging. Janien Lubben telde bijna een minuut achterstand op Hilde Pape na 6 km lopen. Maar in de 19,5 km op het mountainbike parcours moest de Nijmeegse al snel de leiding afstaan aan Janien. De atlete uit Emmen vergrootte haar voorsprong stelselmatig en wisselde met meer dan drie minuten voor op Yvonna Tinga, die de tweede plaats overnam van Pape. Tinga kreeg in de afsluitende 3 km lopen het gat niet meer gedicht. Lubben won in 1u34’03. Tinga werd 3’27 later tweede en in 1u39’17 pakte Pape de derde plaats.

Bij de mannen ging Erik-Jan Spijkerman er alleen vandoor. Hij telde bij de wissel ruim een minuut voorsprong op Christiaans, die als vijfde volgde. In het mountainbiken stond er geen maat op Christiaans, die al snel de leidersplaats overnam en deze niet meer afstond, al kwam in de slotkilometer van de laatste run Spijkerman nog sterk opzetten. Hij kwam uiteindelijk acht seconden te kort. Christiaans won in 1u19’21. Spijkerman was tweede en Raimond van der Boom werd voor eigen volk derde op 22 seconden.

Uitslagen cross duatlon Norg

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.