Woei; Jarrich wint Alphen; Riccitello over de nieuwe regels; Syriër in Eredivisie; Keigoeie triathlon – Wim’s Tri Journaal 109

foto-hond-op-strand-met-harde-wind-hd-honden-achtergrond

MAANDAG – Er moet heel wat gebeuren wil een triathlon worden afgeblazen. Anders ligt dat bij carnavalsoptochten. Een beetje storm en het hele schema wordt in de war geschopt. Vandaag, carnavalsmaandag, bleven de meeste carnavalswagens in de bouwkotten. Het waaide zo hard dat het onverantwoord was om met de stoeten langs drukbevolkte straten te trekken. Prettige bijkomstigheid: veel optochten zijn uitgesteld tot halfvasten. Mogen we nog een keer….

jarrich

De crossduathlon van Norg is door mijn niet-carnavallende collega’s goed opgepikt. De crossduathlon van Alphen aan den Rijn blijft nog even een mysterie. Gelukkig laat Jarrich van Woersem op Facebook weten dat hij voor de tweede keer de race gewonnen heeft, ondanks dat hij zich niet superfit voelde.

1409 jimmy r ci 5740

Jimmy Riccitello is één van die zeldzame oud-toptriatleten, die het ook tot top-official hebben geschopt. In de Ironmans is hij een autoriteit. Aan de Amerikaan om uit te leggen welke regels er voor komend seizoen zijn aangepast. Belangrijkste is de verlengde stayerafstand bij agegroupers: van tien naar twaalf meter, zoals dat bij de profs al een aantal jaren het geval is. Riccitello verwacht een eerlijker strijd op alle niveaus. Er is nog wat geschoven met de gele en blauwe kaarten in relatie tot diskwalificaties, er mogen geen snorkels gebruikt worden en een kleine aanpassing in zwemkledij bij wedstrijden in te warm water voor wetsuits.

mirandabad-neil-2

Nog meer uitleg: vanavond horen de Teamcaptains van de Eredivisie wat hen bij de eerste wedstrijd te wachten staat. Die is op 24 april in en rond het Mirandabad in de Amsterdamse Rijnbuurt. Het is overigens niet de eerste keer dat een zwembad wordt gebruikt in de Eredivisie. De Teamcompetities begonnen immers vier jaar geleden in de geboortestad van de Eredivisie: de Campus van Enschede.

12509643_1064470390241347_5183116766668342226_n

Over de Eredivisie gesproken. Het Oceanus-team heeft zich weten te versterken van een bijzondere triatleet. Mohamad Maso, geboren in Aleppo Syrië is gevlucht uit zijn land. Mits hij zijn verblijfsvergunning gaat krijgen. Aanvankelijk plaatste het centraal orgaan opvang asielzoekers (COA) deze triatleet in Zandvoort, maar inmiddels is de 22-jarige Maso overgeplaatst naar Loon op Zand. Ironman-ganger Patrick de Vries ontfermde zich in Zandvoort al over de talentvolle atleet, ‘zwanger van ambitie’. Marijke Zeekant deed via Facebook een oproep.

marijke

De Syrisch kampioen werd vorig jaar tweede op de Asian Games, dus hij kan wel wat. Het heen en weer geslinger door ons land is natuurlijk lastig, maar ook in Brabant hebben coaches als Armand van der Smissen al toegezegd Maso een goede begeleiding te geven. Laat dit positief nieuws ook eens doorklinken in al die discussies over de vluchtelingenproblematiek!

logo

Nog een nieuwe triathlon en eigenlijk vreemd dat het zo lang geduurd heeft: de Keistad triathlon in Amersfoort. De organisatie is in handen van AV Triathlon en het evenement wordt gehouden op 4 september.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.